Helyi hírek 2016. március 10. 13:30

Tavaszi megújulás testben és lélekben

Képgaléria
Tavaszi megújulás testben és lélekben
A tavasz a természetben a megújulást jelenti. Ilyenkor mi is egyre többet gondolunk a télen felszedett kilók leadására, szervezetünk méregtelenítésére, és a megszépülésre. Összeállításunkkal segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak néhány lehetőség megismerésére, amely akár az első lépéseket is jelentheti életmódunk és külsőnk megváltoztatásában. Mert, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, a lelkünk is kiegyensúlyozottabb lesz. Ezúttal a Kamilla gyógynövény és bioboltot mutatjuk be olvasóinknak.

Fűben, fában az orvosság

Tavaszi megszépülésünk teljessé tételéhez szervezetünknek is regenerálódni kell. A téli mozgásszegény életmód és a nehéz ételek nyomot hagytak nemcsak a külsőnkön, de a sejtjeinkben is. A Kamilla gyógynövény és bioboltban az egészségmegőrzésre, méregtelenítésre, valamint a már kialakult problémák kezelésére is alkalmas természetes gyógymódok állnak a rendelkezésünkre.

Kiskunfélegyházán nyolcadik éve működik a Kossuth utcán a Kamilla gyógynövény és biobolt, mely egészséges élelmiszerek, étrendkiegészítők forgalmazásával foglalkozik. Kínálatukban megtalálhatók a gyógy- és élvezeti teák, naturkozmetikumok, a reformtáplálkozáshoz szükséges alapanyagok és kész termékek, mely mellett táplálékallergiásoknak, cukorbetegeknek is kínálnak természetes alapanyagokat. A különlegesebb, lúgosító étrendbe beilleszthető köretek, mint a hajdina, kuszkusz, bulbur is a kínálat részét képezik - tudtuk meg Blöszelné Kovács Andrea üzletvezetőtől.

Az üzletben havonta egyszer ingyenes fejbőrvizsgálat is elérhető, ahol a fejbőr állapota alapján javasolt és az ott kiszűrt problémák kezelésére ajánlott termékek az üzletben is megtalálhatók. Méregtelenítő és tisztító kúraként alkalmazható a boltban frissen préselt bio tönköly búzafű. A kis pohárkákba kimért fanyarkás ízű zöld ital egy korty élő táplálék, mely tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, ezen túl aminosavakat, és enzimeket is tartalmaz. A lúgosító étrendbe jól beilleszthető búzafűlé klorofill tartalma oxigénnel látja el a sejteket, a káros anyagokat pedig lebontja szervezetünkből. Pozitív hatása a rendszeres fogyasztásban rejlik. Már napi egy-két evőkanálnyi mennyiség hozzájárul az egészségmegőrzéshez, illetve a kialakult tünetek kezeléséhez. Gyerekek és várandós anyukák is fogyaszthatják, hiszen ez természetes vitaminforrás, ezért kiváló helyettesítője a szintetikus vitaminkészítményeknek.

Azok számára, akik nem tudnak naponta friss búzafűlevet vásárolni, az üzletben hozzájuthatnak az eltartható, préselt formához is. Ásványi anyag és vitaminpótlásra mi magunk is készíthetünk otthonunkban csírákat, melyhez az üzletben megtaláljuk a hozzávaló kellékeket a magoktól kezdve a csíráztató edényekig. A biobolt kínálatában lévő termékek megbízható helyről, a hazai forgalmat erősítve nagyrészt magyar termelőktől, gyártóktól származnak.

K.G.

Fotó: Ficsór Zoltán





 

Kövessen minket a Facebookon is!