Helyi hírek 2014. április 24. 09:32

Gyorsan kijavítják a csatornázás során keletkezett hibákat

Képgaléria
Gyorsan kijavítják a csatornázás során keletkezett hibákat
A befejezéshez közeledő csatornaberuházással kapcsolatban tartott lakossági fórumot a Bankfaluban és a Zöldmező lakótelepen Dongó József. A térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy tapasztalatai szerint sok esetben szervezetlen volt a kivitelezés és ebből adódtak problémák. A lakók nyitott munkaárkokra hívták fel a figyelmet, illetve arra panaszkodtak, hogy sok helyen nem megfelelően tömörítették a nyomvonalat. Az utak helyreállítása sem fejeződött be mindenütt.

 

 

A Bankfaluban több helyen arra panaszkodtak, hogy az út helyreállításakor a kelleténél vékonyabb aszfaltréteget használtak. Dongó József ennek kapcsán arra kérte a kivitelezőt, hogy ezt vizsgája felül, és ha szükséges korrigálja. A nem megfelelő burkolat ugyanis hamar kikátyúsodik és kellemetlenséget okoz a közlekedésben. A későbbi útjavítások során pedig az önkormányzatnak is többletköltséget jelent.

A kivitelezők a kifogásolt helyszíneket feljegyezték, végigjárták, és ígéretet tettek arra, hogy egy-két héten belül kijavítják a hibákat.

A Bácsvíz Zrt. képviselője, Locskai Mátyás a rákötések megkezdéséről, annak módjáról és szabályairól adott részletes tájékoztatást a lakossági fórumokon.

 

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!