Kultúra 2016. március 24. 14:00

A jövő kürttanára ma még gyakorol - videóval

Képgaléria
Második helyezést ért el a nemrégiben Kisújszálláson megrendezett XII. Országos Zeneiskolai Kürt Versenyen a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenésze, Borsos Donát. A 10 esztendős muzsikustól bárki megtanulhatja mi az a motiváció.





















„Én kürttanár leszek, és valószínű, hogy itt Félegyházán” – jelentette ki Borsos Donát 10 éves kisfiú, aki büszke lehet az országos 2. helyre. 30 kortársát kellett maga mögé utasítania a kitüntető helyezésért az ország legjavából. A döntőben már egy-egy hosszabban vagy rövidebben kiadott hang döntött csak a dobogós helyezettek között. Hibázni nem lehetett.

Az ifjú művész egyáltalán nem sajnálja a hangszerrel töltött időt. Azt mondja, megtalálta a hivatását, és örül, hogy sikeres volt a megmérettetésen.

A kiváló eredményt sok gyakorlás és hosszú felkészítés alapozta meg – ahogy azt Benkő Gabriellától, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola kürt oktatójától megtudtuk, aki végig ott állt Donát mellett a felkészülés során. Mint a tanárnő mondja, napi minimum egy óra felkészülés a „belépő” egy ilyen versenyhez, ráadásul a színpadi stresszel is meg kell birkóznia az ifjú művésznek. A büszke tanár még hozzátette: külön köszönet jár Sejben Ilona tanárnőnek, aki a verseny közben, és a próbákon is a zongorakíséretet biztosította.

H. B.








 

Kövessen minket a Facebookon is!