Kultúra 2016. március 13. 11:30

Weöres Sándor szavalóverseny

Képgaléria
Weöres Sándor szavalóverseny
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában rendezték meg a Weöres Sándor városi szavalóversenyt, amelyet alsó- és felső tagozatos diákok számára hirdettek meg. Jelentkezni iskolánként és évfolyamonként egy-egy fővel lehetett.

A versenyen az életkori sajátosságok figyelembevételével egy magyar költő szabadon választott versével indulhattak a fiatalok. 12 alsó- és 23 felső tagozatos tanuló vett részt a szavalóversenyen. Mindkét tagozatból csupán egy-egy diák, mégpedig a kategóriák első helyezettjei képviselhetik március 26-án városunkat a Kiskunhalason megrendezett megyei Weöres Sándor szavalóversenyen.

A zsűri döntése értelmében az alsó tagozatosok képviseletében Káli Richárd, a Bugaci Rigó József Általános Iskola 4. osztályos tanulója jutott tovább, a felső tagozatosokat pedig Retkes Hanna, a Platán Általános Iskola 7. osztályos tanulója képviselheti Kiskunhalason. Második helyezést ért el Baranyai Zsófia, a Batthyány Lajos Általános Iskola 3. osztályos tanulója és Almási Emerencia, a Constantinum Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

A József Attila Általános Iskola 3. és 7. osztályos tanulói vitték el a harmadik helyezetteknek szánt dicséretet és a vele járó oklevelet is. Borbély Boglárkát, a Bugaci Rigó József Általános Iskola 1. osztályos tanulóját, Makai Viktóriát, a Platán Általános Iskola 8. osztályos tanulóját és Pethő Dorottyát, a Dózsa György Általános Iskola 5. osztályos tanulóját pedig különdíjban részesítette a zsűri.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!