Helyi hírek 2016. március 13. 07:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Nagyböjt 5. vasárnapja - 2016. március 13. A hét ünnepe: Március 19-én, szombaton Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese főünnepe.

1. A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosságot tartanak délután ½ 5-től. Kérik, hogy menjenek el minél többen, hogy Krisztus Urunk szenvedéstörténetét átelmélkedve jobban ráhangolódhassanak húsvét misztériumára.

2. Március 18-án, pénteken este városi keresztútra hívják a híveket, amit a két egyházközség közösen végez. A keresztút a ½ 6-os esti szentmise után az Ótemplomból indul.

3. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Karitász Jókai utca 1. szám alatti helyisége. A héten ingyenes ruhaosztást tartanak. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Március 19-én, szombaton az esti szentmisét a Szent Mónika Közösség szándékára mutatják be. Szeretettel hívják a keresztény édesanyákat és nagymamákat erre a szentmisére, hogy közösen imádkozzanak gyermekeikért és unokáikért.

5. Március 20-án, vasárnap Virágvasárnap lesz, mellyel megkezdődik a Nagyhét. A szentmiséken elhangzó Passió, Krisztus Urunk szenvedéstörténete és annak imádságos átelmélkedése közelebb vihet bennünket Húsvét titkának megértéséhez. Az ünnepélyes barkaszentelés és körmenet a délelőtt ½ 11-es szentmise keretében lesz.

6. A húsvéti betegellátást március 21-én, Nagyhétfőn délelőtt végzik. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik szeretnének szentségekhez járulni, kérik, hogy jelezzék a plébánia irodájában vagy a sekrestyében.

Kövessen minket a Facebookon is!