Helyi hírek 2016. március 13. 14:30

A legjobb pékek és cukrászok a mezgében nevelkednek

A legjobb pékek és cukrászok a mezgében nevelkednek
Balog Adrienn Kitti első helyen végzett az Országos Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója versenyen. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulója a végső győzelem és a szakmai bizonyítvány mellé besöpörte a „Legjobb pék-gyakorlat”, a „Legjobb cukrász-gyakorlat” valamint a „Legszebb torta” díjait is.

Az ország legjobb pék-cukrász szakmunkásai mérték össze erejüket Székesfehérváron, a XIX. Pék-cukrász SZKTV-n. Jelenleg 435 végzős pék-cukrász diák van az országban, ebben a szakmában, közülük választották ki a legjobb 20 tanulót, akik példaként szolgálhatnak a fiatalok számára.

Összetett, három napos versenyen vettek részt, amely egy 5 órás írásbeli részből, szóbeli vizsgafeladatokból valamint több, a szakmát átfogó gyakorlati részekből állt. A verseny gyakorlati részében a tanulók kuglófot, Eszterházy tortát, sajtos rolót , valamint egy egyedi díszmunkát készítettek. A verseny során elsősorban nem az ellenfeleket kellett legyőzni, hanem bizonyítani azt, hogy valaki alkalmas arra, hogy a pék és cukrász szakmában dolgozzon és napi 8 órán át képes legyen a munkavégzésre.

A második helyet a nagykőrösi Tóth Brigitta, a harmadikat pedig a székesfehérvári Siklósi Gergely szerezte meg.

A félegyházi  első helyezett Balog Adrienn Kitti felkészítő tanárai : Nagy Melinda (szakmai gépek), Bajzák Zita (labor gyakorlat), Kiss-Feketéné Bodor Barbara (gazdasági ismeretek), Kis Miklós (pék- és cukrász technológia, szakmai számítás).

A P&P Pékáru Kft. szakmai gyakorlatra felkészítő szakoktatói: Horváth Krisztián és Dányi János.

s. r.


Fotó: Fábián Adrienn


 

Kövessen minket a Facebookon is!