Sport 2016. március 14. 19:50

Rangadót nyertek a kézisek (videóval)

Képgaléria
A tavaszi szezon legnehezebb mérkőzését játszotta a Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabda csapata, amely az NB II-es bajnokság 15. fordulójában a Köröstarcsát fogadta március 13-án. Fej-fej melletti küzdelmet láthattak a nézők, a vendégek többször is felzárkóztak egy gólra, csupán az utolsó percekben alakult ki 4-5 fórnyi előny a félegyháziak javára. 32-28-as sikerével a KHTK megőrizte vezető helyét a bajnokság élén.

Ismerős ellenfelet fogadott a Kiskunfélegyházi HTK az NB II-es bajnokság soros fordulójában, a Köröstarcsával ősszel és a bajnokságot megelőző félegyházi felkészülési tornán is megmérkőzött. Mindkétszer a KHTK nyert, előbb 29-21-re, majd 32-27-re.

Ezúttal is szoros csatára lehetett számítani, a vendégek erejét jól mutatja, hogy két körrel ezelőtt majdnem pontot loptak a félegyháziak riválisától, a Kunszentmártontól.

A találkozó gyors tempóban kezdődött, minden gólért alaposan megküzdöttek a csapatok. A KHTK hiába vezetett már nyolc perc után 6-3-ra, nem tudta tovább növelni a különbséget. A köröstarcsaiak megszervezték védekezésüket, kapusuk bravúrosan védett és indításokból is eredményesnek bizonyultak.

10-8-as állásnál Prezenszki Istvánt Fekete Krisztián váltotta a KHTK kapujában, ami jó döntésnek bizonyult, a későbbiek során 7 méterest és ziccereket védett.

A szünetig maradt a szoros állás (16-14) és a második játékrészben sem nőtt a különbség. A hajrához közeledvén a ziccerek kihasználásával is gondjai akadtak a csapatnak, emiatt többször felzárkóztak a vendégek egy gólra (21-20, 24-23, 25-24).

A köröstarcsaiak agresszív védekezése néhol a szabályosság határait is átlépte, Ignácz Vilmost két percben belül kétszer is arcon ütötték, a szabálytalanságokat a játékvezető két perces kiállításokkal büntette.

Hat perccel a lefújás előtt még nyílt volt a találkozó (27-26), de az utolsó percek a félegyháziaknak sikerültek jobban és ha nehezen is, de megnyerték a mérkőzést. (32-28)

 

NB II férfi felnőtt Dél-kelet 15. ford. 03.13.

Kiskunfélegyházi HTK – Köröstarcsai KSK (16-14) 32-28

 

Értékelések:

Miksi István (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

- A 2016-os év legnehezebb mérkőzését játszottuk, agresszív volt az ellenfél. Nyitott védekezésre készültünk, feltörtük a végén, amivel összejött a biztos előny és a kettő pont. Az ötödik helyezett ellen mindig nehéz, eddig alsóházi csapatokkal játszottunk. A hazai tornánkon és Köröstarcsán is megküzdöttünk velük. Kellemetlen stílusú csapat, a kapusteljesítményünk a második félidőre feljavult, Fekete Krisztián jól szállt be a padról, emellett Ignácz Vilmos és Savanya Zsolt rutinja is sokat számított, átlendítették az együttest a holtponton. A szurkolók jó hangulatot teremtve erőt adtak a játékosoknak.

 

Gazsó Balázs (játékos, Kiskunfélegyházi HTK):

- Ez volt az eddigi legnehezebb meccsünk, védekezésben folyamatosan kiléptek ránk, egyéni cselekkel és páros bemozgásokkal tudtunk helyzetbe kerülni. A meccsen nem adtuk ki magunkból a 100 százalékot, az utolsó fordulókon kell a legjobbat nyújtanunk.

A mérkőzés teljes felvétele itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=UsMV0QxdK1M

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!