Gazdaság 2016. március 17. 08:15

Agrár Expo Kiskőrösön

Képgaléria
Agrár Expo Kiskőrösön
Mintegy száz stand, legalább 70 élelmiszer-termelő, közel 30 kiállító, és több ezer látogató. Idén is izgalmas gasztronómiai és mezőgazdasági kalandnak ígérkezik a szakmai konzultációkkal és könnyűzenei programokkal tűzdelt VII. Duna-Tisza közi Agrár Expo Kiskőrösön.

A hetedik Duna-Tisza közi Agrár Expo, a régió legjelentősebb és leglátogatottabb agráreseménye március 19-én és 20-án lesz Kiskőrösön a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több látogató, kiállító fordul meg az alföldi városban, mely a vidék agráriumának meghatározó központja. A szombati megnyitón Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár köszönti majd a megjelenteket. Őt követően dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke beszél majd az aktuális agrárpályázatokról.

Az előadók sorát Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke zárja majd, aki az agrárium aktuális kérdéseiről szól majd. Eközben, persze, már javában tart majd a térség termelőit felvonultató seregszemle. A rendezvény fő célja az elmúlt hat évben nem változott: idén is a minőségi alapanyagokból készült kézműves magyar élelmiszerek népszerűsítése, értékesítése, lehetőségeiknek bővítése áll a középpontban. A családias hangulatú expón lehetőség lesz az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmek kóstolására és vásárlására is, mint például a házi készítésű füstölt áruk, a kézműves sajtok, a borok, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek.

A Duna-Tisza közén ez az egyetlen olyan kétnapos rendezvény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi termelők által előállított élelmiszereket egy helyen, egy „vásártéren” megnézhessék és megvehessék mindazok, akik számára fontos, hogy minőségi élelmiszert tegyenek a családjuk asztalára. Ugyanakkor a környék termelőinek, az agrárszakma képviselőinek is közös találkozási pontja a rendezvény, mely teret biztosít a látogatóknak és mezőgazdasággal foglalkozó szakembereknek, hogy az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhassanak magas színvonalú szakmai előadásokat, ezzel segítve a mezőgazdasági cégek, családi vállalkozások, őstermelők, borászok, kistermelők munkálkodását, a tevékenységük bővítéséhez, fejlesztéséhez szükséges pályázati lehetőség megismerését.

A kiállítás szabadtéri részén mezőgazdasági gépeket, haszon- és személygépjárműveket mustrálhatnak a résztvevők. A népszerű rendezvény szervezője a kiskőrösi Hazai Termék Kft. egyébként gasztronómiai és kulturális programokkal is készül a kétnapos expóra.

Március 19-én, szombaton délután 3 órától Csobot Adél énekel majd a megjelenteknek, március 20-án, 11 órától Sörfőző Miklós agrármérnök gyógynövényszakértő izgalmas és interaktív előadását hallgatják meg az érdeklődők, délután három órától pedig Borbás Marcsi, hazánk legnépszerűbb gasztroműsorának háziasszonya nyűgözi le a megjelenteket. A belépés díjtalan.


Támogató: Paksi atomerőmű


 

Kövessen minket a Facebookon is!