Helyi hírek 2016. március 18. 07:30

Belterületi lomtalanítás Kiskunfélegyházán

Belterületi lomtalanítás Kiskunfélegyházán
Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit KFT a korábban megszokott előre ütemezett, település egész területére vonatkozó, egy meghatározott napon történő lomtalanítás helyett - továbbra is évente 1 alkalommal – az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását kívánja biztosítani.

Ezáltal megtörténik a szolgáltatás színvonalának magasabb szintre emelése, hiszen minden településen az ott élő lakosok maguk választhatják meg a számukra legmegfelelőbb időpontot. A választott lomtalanítási napnak meg kell egyeznie a háztartási vegyes szilárd hulladék rendszeres, heti begyűjtési napjával. (Pl.. Ha a Nyíl u.-ban minden csütörtökön történik a háztartási vegyes szilárd hulladéktároló edényzet ürítése, akkor a Nyíl. u.-i lakosok lomtalanítási napnak csütörtöki napot választhatnak.)

A 2016-os évben a lomtalanítást Kiskunfélegyháza családi házas belterületi övezeteiben – a központi belterület és a Molnártelep is ide tartozik - március 21. és június 15. közötti időszakra kérheti az ügyfél előzetes egyeztetést követően. Az ügyfél lomtalanítási igényét a +36-20/401-4320 telefonszámon tudja jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé. Az egyeztetés folyamán szükség lesz az ügyfél partnerazonosító számára, mely a számlán megtalálható.

A fenti hívószám az alábbi időpontokban hívható - az ünnepnapok kivételével - március 21. és június 10. között kizárólag a lomtalanítással kapcsolatosan: hétfőtől péntekig: 7:30-12 h; 12.45-15 h között.


A lomtalanítás folyamata:

1. az ügyfél a megadott telefonszámon egyezteti adatait és a kért elszállítási időpontot az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársával,

2. az előre egyeztetett időpontban az ügyfél kihelyezi az ingatlan elé a lomhulladékot,

3. az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. szállító járműve az egyeztetett napon elszállítja azt,

4. a lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek díjhátraléka ne legyen.

Lomtalanítás keretében elszállítható hulladékok a korábban megszokottak szerint a feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, bútorok. A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

- gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;

- elektromos, elektronikai készülékek (pl.: TV-készülék, hűtőgép, monitor);

- veszélyes hulladékok, gumiabroncs;

- heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.


A társasházas övezetekben a lomtalanítás lebonyolításáról, időpontjáról a társasházakat külön értesíteni fogják. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!