Helyi hírek 2016. március 17. 19:00

Internet Fiesta a könyvtárban

Képgaléria
Internet Fiesta a könyvtárban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 16-án kezdődött, és március 22-éig tart az Internet Fiesta. Az idei foglalkozássorozat célja, hogy a világhálón megtalálható online kulturális tartalmakat, közkincseket a könyvtárak megosszák az érdeklődőkkel, érdekes, informatív vagy játékos formában hívják fel a figyelmet a web nyújtotta lehetőségekre.

A programok során a könyvtár bemutatja gyűjteményei elektronikus adatbázisait, e-könyvgyűjteményeit, ismerteteti a nemzeti nagy projektek közül a Hungaricanát. A résztvevő általános és középiskolások, valamint a felnőttek figyelmét felhíva a helyi, megyei napilapok, folyóiratok digitális elérhetőségére. A magyar közös könyvtári katalógusok, teljes szövegű adatbázisok mellett a legfontosabb európai kezdeményezések áttekintésére is sor kerül.

Szervezhető program a múzeumi digitalizálás és virtuális kiállítások témakörében. A rendezvények bepillantást engedhetnek a levéltári digitalizálás eredményeibe is.

A március 22-ei, 15 órakor kezdődő nyilvános rendezvényen a Kiskunfélegyháza múltjával kapcsolatos fényképek és történetek felelevenítése lesz napirenden. Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatója bemutatja a „Félegyháza anno” és az „Élet a régi Félegyházán” facebook oldalakat. Az érdeklődőket megismerteti az internetes felület tartalmi bővítésének lehetőségeivel is.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!