Helyi hírek 2016. március 20. 20:00

Lakossági fórum Haleszban és Selymesben

Képgaléria
Lakossági fórum Haleszban és Selymesben
Az ivóvízhálózatra történő rákötés lehetősége és módja volt a fő témája Ván Jenő önkormányzati képviselő Haleszban és Selymesben megtartott lakossági fórumának. Emellett a 10. számú választókörzet lakóit Csányi József polgármester a város folyamatban lévő és tervezett beruházásairól tájékoztatta, Ván Jenő pedig körzete aktuális feladatairól szólt.

Mindkét helyszínen zsúfolásig telt a terem érdeklődőkkel. A fórumokon az önkormányzat munkatársa, Hartyányi Gyula főtanácsos adott részletes tájékoztatást arról, hogy mit kell tennie annak, aki szeretne a Haleszban és Selymesben kiépült ivóvíz hálózathoz kapcsolódni. Mindkét fórumon jelen voltak a Bácsvíz Zrt. munkatársai is, akik a konkrét részletekről adtak felvilágosítást. A gerinchálózat megépítése után megkezdődhetnek a rákötések és néhány hónap múlva már egészséges ivóvizet használhatnak a külterületen élők. 

Csányi József polgármester mindkét összejövetelen szólt a városban folyó fejlesztésekről és beruházásokról, illetve a későbbi tervekről is. Nagy tetszés fogadta azt a bejelentését, miszerint a haleszi szervízútról kitiltják az állatszállító teherautókat, kamionokat.

A térség képviselője az utak állapotával kapcsolatos jelzésekre válaszolva elmondta, hogy két hete megkezdték a tavaszi karbantartást. Ringhegyben már minden fontos földutat rendbe tettek, a Máriahegyben befejezéshez közelednek a munkálatok.

Ván Jenő arra is felhívta a figyelmet, hogy április 2-án a hagyományoknak megfelelően megrendezik a 10. választókörzetben a tavaszi nagytakarítást: megtisztítják az utak mentét, az erdőket. Ehhez számítanak a civil szervezetek ismételt segítségére és a körzet valamennyi lakójának közreműködésére.

s. r. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!