Helyi hírek 2016. március 20. 07:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Virágvasárnap - 2016. március 20.

1. Megkezdődött a Nagyhét. Krisztus Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az egymás iránti szeretet által különösen is igyekezzünk ráhangolódni legnagyobb ünnepünkre.

2. Március 21-én, hétfőn délelőtt végzik el a húsvéti betegellátást. 

3. Március 22-én, kedden délelőtt 9-től 11 óráig lesz nyitva a Karitász Jókai u. 1. szám alatti helyisége. A héten ingyenes ruha- és cipőosztást tartanak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Nagypénteken a karitász nem lesz nyitva.

4. Március 23-án, szerdán az esti szentmise után 6 órakor lesz a keresztút a templomban.

5. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel ½ 7-től gyónási lehetőség lesz a templomban, 7 órától pedig Jeremiás siralmait imádkozzák. Ezeken a napokon reggeli szentmise nem lesz.

6. Nagycsütörtökön este ½ 6-kor kezdődik a szentmise az utolsó vacsora emlékére. A szentmise után virrasztó szentórát tartanak.

7. Nagypénteken délután 3 órakor a Kálvárián keresztúti ájtatosságot végzeznek. Rossz idő esetén a keresztutat a templomban tartják meg. Az esti szertartás ½ 6-kor kezdődik.

8. Nagyszombaton a szertartások este 8 órakor kezdődnek.

9. Húsvét vasárnap reggel a ½ 7-es szentmise végén tartják az ételszentelést. Már most felhívják a hívek figyelmét, hogy nagyszombat éjjel lesz az órák előre állítása, így Húsvétvasárnap már aszerint érdemes menni a templomba.

10. Húsvétvasárnaptól, az óraátállítás miatt, az esti szentmisék ½ 7-kor kezdődnek, a Kalmár kápolnában pedig délután 5 órakor.






 

Kövessen minket a Facebookon is!