Helyi hírek 2016. március 20. 07:45 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Virágvasárnap - Az Úr szenvedésének napja - 2016. március 20.

1., Március 20-án, vasárnap a 9 órai és a ½ 11-es szentmisében végzik a barkaszentelést.

2., Március 22-én, nagykedden délután lesz az idős, beteg húsvéti gyóntatása. Kérik, hogy idős, beteg rokonaikat, ismerőseiket jelentsék be a sekrestyében vagy a Plébánián.

3., A templom húsvét előtti nagytakarítása március 23-án, szerdán reggel 8 órakor kezdődik. Kérik, hogy akik tudnak, menjenek el, segítsenek!

4., Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel 7 órakor elvégzik a Jeremiás síralmait, a szertartások este 6 órakor kezdődnek. Nagypénteken délután 3 órakor kezdődik a Kálváriánál a keresztút. A nagyheti szertartások részletes rendje a templomi hirdetőtáblán olvashatók.

5., A húsvéti ünnepek alatt a templom padjainak padló felújításához kérnek anyagi támogatást. Felajánlott adományokat előre is köszönik mindenkinek.

6., Húsvét vasárnap a 9 órai szentmise keretében húsvéti ételszentelési szertartást végeznek. Kérik, hogy a családok vigyék magukkal megszentelendő húsvéti ételeiket!

7., Március 27-én, vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás. Ettől a naptól kezdve minden nap 19 órakor kezdik az esti szentmisét.

8., A Magyar Katolikus Karitász kiadványa ingyen elvihető az újságos asztalról.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!