Sport 2016. március 19. 18:15

Pontokat veszített a KHTK

Képgaléria
Pontokat veszített a KHTK
Pontatlanul, sok hibával játszva 1-1-es döntetlent ért el első itthoni mérkőzésén a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában. A félegyháziak március 19-én azt a Kunszállást fogadták, akiket ősszel meggyőző játékkal 5-0-ra megvertek. A mostani találkozó más forgatókönyv szerint alakult, a kunszállásiak előnybe kerültek, a KHTK részéről csupán az egyenlítésre futotta (1-1). Elsősorban a helyzetek kihasználásában kell javulnia a félegyházi csapatnak.

A hideg idő ellenére sok szurkoló látogatott ki a Honvéd Sporttelepre, 2016-ban első alkalommal láthatták hazai pályán a Kiskunfélegyházi HTK-t. Bajnoki éllovasként győzelemre készült az együttes, de a vendég kunszállásiak okosan védekeztek és egy gyors megindulásból a 12. percben előnybe kerültek. (0-1)

A bekapott gól némileg megfogta a félegyháziakat, akiknek ha nehezen is, de a 44. percben Zs. Juhász találatával sikerült kiegyenlíteniük. (1-1)

A második félidő – ahogy az várható volt – nagy hazai mezőnyfölényt hozott, de a kellő határozottság és a pontosság ezúttal hiányzott a játékból. A mély talajú pályán kevés lehetőség alakult ki, az egyik legnagyobb ziccert a kivetődő kunszállási kapus bravúrosan hárította. A hősiesen védekező kunszállásiak nem hagytak sok helyet a KHTK-nak, a mezőnyfölény többnyire meddőnek bizonyult. Az utolsó percek nagy hazai nyomása nem érett góllá.

Az 1-1-es döntetlen a vendégekre nézve hízelgő, a félegyháziak értékes két pontot veszítettek.

 

Értékelések:

Szabó István László (vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK):

- Kilenc hete edzünk, de csak második alkalommal voltunk füves pályán, ami nem könnyítette meg a felkészülésünket, rányomta a bélyegét a játékunkra. Pontatlanok voltunk, a kapu előtt megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk kihasználni őket. Ellenfelünk kontrából talált be, hátrányból egy pontra futotta. Sajnálom a kilátogató szurkolókat, szerettük volna győzelemmel köszönteni őket. Görcsösen játszottunk, gyakorlunk tovább. Valkai Tamás visszatér sérüléséből, ami fontos lehet a későbbiek során. A játékosok szeretnének bajnokságot nyerni, fájó az elveszített két pont, de készülünk a Kecskemét ellen. A riválisaink jól erősítettek, nem a KHTK a legesélyesebb a bajnoki címre. Arra törekszünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk.

 

Kertész Gábor (játékos, Kunszállás SE):

- Rászolgáltunk az egy pontra, habár ha a Félegyháza kihasználja helyzeteit, akkor nagy arányú hazai siker születik. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést és a második gólhoz is közel álltunk. A KHTK a bajnokság címvédője, idén is győzni szeretne, beszorítottak minket, de a kapusunk és a védelem jól állta a sarat. Gyakoroltunk természetes talajon, két bajnokit játszottunk, ebből a szempontból előnyben voltunk.

 

Bács – Kiskun Megyei I. 19. ford. 03.19.

Kiskunfélegyházi HTK – Kunszállás SE (1-1) 1-1

Gólszerzők: Zs. Juhász István 44. p., ill. Polyák Sándor 12. p. 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!