Helyi hírek 2016. március 21. 15:30

Tanácsadási szolgáltatást indítanak a nehéz körülmények között élőknek

Képgaléria
Tanácsadási szolgáltatást indítanak a nehéz körülmények között élőknek
- Az MSZP helyi szervezete számára prioritást élvez a Félegyházán nehéz körülmények között elő emberek segítése, támogatása. Ennek megfelelően a városban egyedüli politikai szereplőként vállaljuk fel már évek óta a rászorult emberek rendszeres segélyezését. Ezért indítjuk el azt a tanácsadói, segítői munkát, mely hozzásegíti a városban élőket, hogy a települési támogatásokat minél többen igénybe vehessék - jelentette be Horváth Tamás önkormányzati képviselő (MSZP) és Eszik Bence, a művelődési és szociális bizottság tagja a március 21-én megtartott sajtótájékoztatón.

- Ez a munkánk kevésbé lenne hatékony, ha nem lennének önkéntes segítőink, felajánlóink, és ami a leginkább kiemelendő, olyan civilszervezeti kapcsolataink, amelyek segítségével sok félegyházi család részesülhet a sokszor kézzelfogható, sokszor csupán szimbolikus segítségnyújtásban. A párt vezetése által megfogalmazódott igény szerint a város önkormányzatában szerepet vállaló képviselőként és bizottsági tagokként olyan feladatokkal kell bővíteni a már elkezdett segítő munkát, mely további támogatáshoz juttatja a legrászorultabbakat - fogalmazta meg Eszik Bence.

- A város idén 40 milliós keretösszegnyi forrást biztosít a támogatások finanszírozására, de az elmúlt évek tapasztalata alapján a biztosított forrás jelentős része nem jut el a kedvezményezettekhez. Ennek oka részben a támogatási feltételek - véleményünk szerint - túl szigorú megszabása, de leginkább az információhiány. A hétköznapokból ismert probléma az is, hogy a legelesettebbek számára a legalapvetőbb hivatali ügyintézés is gondot okoz, legyen az egy lakcímkártya igénylése, vagy kérelem megírása.

Ezek orvoslásában vállalunk szerepet. Célunk az, hogy mindenki, aki jövedelmi helyzetéből, szociális rászorultságából, családi állapotából adódóan kedvezményezettje lehet a jelenlegi települési támogatási rendszernek, ahhoz jusson el az információ annak felhasználásának feltételeiről. A támogatás igényléséhez szükséges adminisztratív vagy szakmai támogatást az MSZP önkormányzati delegáltjai biztosítják, eszközt és információt nyújtva a kérelmező számára. A támogatást igénylők számára heti két alkalommal kedden és péntek délelőttönként nyújtunk tanácsadási munkát, valamint igény szerint a támogatott akadályoztatása esetén, előzetes egyeztetés alapján, a lakhelyén is mód van erre.

A Tanácsadó Pont elérhetőségei: MSZP Választókerületi Iroda, Kiskunfélegyháza, Gorkij utca 2., kedden és pénteken 08:30-14:00-ig.
Telefon: +36 20 745 9132, vagy +36 76 504 359.

s. r.
 



 

Kövessen minket a Facebookon is!