Helyi hírek 2016. március 22. 07:30

Tudnivalók a vezetékes ivóvíz bekötéséről

Képgaléria
Tudnivalók a vezetékes ivóvíz bekötéséről
Megkezdődik az ivóvízhálózatra történő rácsatlakozás Halesz és Selymes városrészekben. Hartyáni Gyula tanácsost az érintettek teendőiről kérdeztük.

A szakember elmondta: Az ingatlan tulajdonosa a személyes adatait, telefonos elérhetőségét és a felhasználás helyét tartalmazó nyilatkozat leadásával jelezheti vízbekötési igényét. A leendő fogyasztónak nyilatkoznia kell arról, hogy kinek a tulajdonában van a bekötésre váró ingatlan, továbbá megállapodást kell kötni az önkormányzattal az ivóvíz-bekötővezeték tulajdonjogának térítésmentes átruházásáról. Erre a megállapodásra azért van szükség, mert a vonatkozó jogszabályok értelmében közcélú ivóvízvezeték csak önkormányzati tulajdonban lehet, így az ivóvíz-bekötővezeték az üzembe helyezésének időpontjában az önkormányzat tulajdonába kerül. Az ügyfelek a részletekről Hartyáni Gyulától, vagy Csomor Biankától kérhetnek részletes információt a polgármesteri hivatal 70-es és 82-es irodájában, ahol a szükséges formanyomtatványokat is rendelkezésükre bocsátják.

Az összegyűjtött jelentkezéseket a hivatal a területi elhelyezkedésnek megfelelően (utanként, dűlőnként) rendszerezve juttatja el a BÁCSVÍZ Zrt. Kiskunfélegyháza Üzemmérnökségére. 

A víziközmű-szolgáltató munkatársai minden igénybejelentővel telefonon felveszik a kapcsolatot helyszíni felmérés és adategyeztetés céljából. A szakemberek a helyszíni felmérés alapján adják meg az igénybejelentő részére az ivóvízbekötés kivitelezésének tervezett időpontját és költségét. A helyszíni felmérés során a felhasználónak arról is nyilatkoznia kell, hogy a BÁCSVÍZ Zrt-t bízza-e meg a bekötővezeték elhelyezésére szolgáló munkaárok elkészítésével. A bekötés költsége bruttó 60 ezer Ft körüli összegre várható, a munkaárok kiásása kb. bruttó 20 ezer Ft, ám mindkét költség a bekötés hosszától függően ettől kismértékben eltérő lehet. Felhívjuk a figyelmet, hogy a közterületen történő földmunkavégzés a földben lévő közművezetékek és csatlakozások miatt fokozott figyelmet és szakértelmet kíván. 

A vízbekötés várható költségét a munkálatok tervezett időpontja előtt kell befizetni a BÁCSVÍZ Zrt. Kiskunfélegyháza, Tölgyfa u. 2. szám alatti fiókirodájában, ahol az alábbi nyitvatartási időben várják az ügyfeleket:

hétfőn 8-18 óra között,
kedden 8-12 óra között,
csütörtökön 8-15 óra között.


A vízbekötés előfeltétele még a műszaki elírásoknak megfelelően elkészített vízmérőakna, amelyről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodni. Az ivóvíz közszolgáltatási szerződés aláírására a kivitelezéssel és műszaki átadás-átvétellel egyidejűleg kerül sor.

A vízbekötésekkel kapcsolatban további felvilágosítás a 06-40-40-30-20-telefonszámon kérhető.


Fotó: illusztráció





 

Kövessen minket a Facebookon is!