Kultúra 2016. március 23. 17:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárpályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

DRÁMAÍRÓI PÁLYÁZAT - KATONA JÓZSEF SZÜLETÉSÉNEK 225. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL 

225 éve született Katona József, klasszikus nemzeti drámánk, a Bánk bánmegteremtője. A város nagy szülöttére emlékezve a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója és a Kecskeméti Katona József Színház - Kecskemét Megyei Jogú VárosÖnkormányzatának támogatásával - a Katona József Emlékév keretében drámapályázatot hirdet. A pályázatra olyan magyar nyelvű színdarab nyújtható be, amely még nem jelent meg nyomtatásban, amelyet nem mutattak be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázatokon, előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik.

Egy szerző (vagy szerzői társulás) csak egy művel indulhat. A pályázat jeligés, kérik, hogy a szerző nevét és címét külön lezárt borítékban mellékeljék. A pályamunkákat "Katona József pályázat” feliratú postai küldeményként, két nyomtatott példányban és digitális adathordozón (CD vagy DVD) kérik beküldeni a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek címére (6000,Kecskemét, Kápolna utca 11.). 

Benyújtás határideje: 2016. május 31. 

A pályázat kiírói a beérkezett munkák elbírálására a színházi és irodalmi élet neves képviselőiből
bírálóbizottságot kérnek fel, amely egy díjat ad ki, 1 500 000 Ft értékben.

Az eredményhirdetés időpontja: 2016. augusztus 20. 

A díjnyertes drámát a Kecskeméti Katona József Színház felolvasószínházi előadás keretében bemutatja. A darab közlésére a Forrás szerkesztősége igényt tart. A pályamunkák kéziratát nem őrzik meg, és nem küldik vissza.

Információ: katonajozsefszinhaz.hu


SZITAKÖTŐ VERS- ÉS MESEÍRÓ PÁLYÁZAT ÉS TÁBOR

Idén nyáron ötödik alkalommal rendezi meg a Szitakötő folyóirat és a Nyitott Kör Egyesület irodalmi táborát július 25-e és 29-e között. A táborhoz kapcsolódóan alkotói pályázatot hirdetnek. Téma: állathangok.
Olyan írásokat várnak, amelyek nem csak szokványos, a természetben hallható állathangokról szólnak. Az állatok persze bömbölhetnek,visíthatnak, trillázhatnak – a képzelet szerint.

Műfaj: mese vagy vers. Terjedelem: a mese 3–5000 leütés szóközzel együtt, a vers 8–24 soros.
Életkor: 10–16 év között.

Beküldési határidő: 2016. április 15. 

Eredményhirdetés: 2016. május 6.
 

A pályázat nyertese ingyenesen vehet részt az V. Szitakötő táborban, teljes ellátással. A 2. helyezett 50%, a 3.helyezett 25% engedményt kap a tábor árából. Csak a szerkesztőség email címére elektronikus
úton eljuttatott pályázatokat fogadják el, amely a következő: [email protected] 

Minden pályázó legfeljebb egy pályamunkát nyújthat be. A pályamunkákat Horgas Judit és Szabó Attila táborvezetők bírálják el.


A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-18 óráig
szerda, csütörtök: 12-18 óráig
szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu



 

 

Kövessen minket a Facebookon is!