Helyi hírek 2016. március 24. 07:30

Pörgős szoknya, csokornyakkendő

Képgaléria
Pörgős szoknya, csokornyakkendő
Ma már az egészen kicsi gyermeknek is határozott elképzelése van arról, hogy milyen ruhát szeretne felvenni, a kedvére való ruhában pedig magabiztosan, felszabadultabban mozog. A Batthyány utca elején található No-No Gyermekdivat üzlet gazdag kínálatából az apróbbaktól a nagyobbakig mindenki talál magának megfelelő ruhát.

A 2013. szeptemberében megnyílt üzletet egy kétgyermekes anyuka üzemelteti, aki saját bőrén tapasztalta meg a gyerekruha vásárlások zökkenőit. A magas árak, vagy a konfekció mérettől eltérő különlegesebb igények sokszor okoztak fejtörést neki. Ezért döntött úgy, hogy megnyíló üzletével betölti Félegyházán ezt az űrt.

A No-No Gyermekdivat üzletben az újszülöttkortól 170-es méretig tartanak ruhákat, így a csinosabb anyukák is tudnak itt vásárolni. Így akár arra is lehetőség van, hogy az anyukák, vagy az apukák összeöltözzenek gyermekükkel. Az üzletben találhatók még ruházati kiegészítők is úgy, mint hálózsák, köntös, vagy törölközők.

- Csak magyar készítőktől hozok árut, akikkel olyan jó a kapcsolat, hogy egyéni ötleteket is elfogadnak, és beépítik a ruhagyártásba - mondta el Szabó Anita üzlettulajdonos, aki azt is hozzátette, hogy a ruhatervezők többször kérnek tanácsot tőle egy-egy új modell készítése előtt.

- Nálunk a vékonyabb, és az erősebb testalkatú gyerekek is találnak megfelelő öltözetet, mivel a készítők bizonyos fazonoknál karcsúsítottabb, és bővebb szabású ruhákat is varrnak. A minőség nagyon jó, a ruhák nem deformálódnak, a pólók nem csavarodnak el, és a szárítógépes igénybevételt is jól tűrik. Minőségi kifogás esetén pedig jelzek a készítő felé, aki kijavítja a hibát - tette hozzá.
- Anyagösszetételtől függően vannak olcsóbb, és magasabb árfekvésű ruhák is, de mindig van akció. Az árukészlet hetente megújul, a régebbi darabokat pedig féláron, vagy még olcsóbban szoktam adni.

A gyerekruhánál is változik a trend, és mivel egy-egy fazonból méretenként csupán egy-két darab érkezik az üzletbe, így az itt vásárolt öltözet nem igen jön szembe az utcán. Sokszínűségük miatt szívesen érkeznek vidékről is vásárlók hozzájuk, a gyerekek pedig a játszósarokban mindig találnak maguknak elfoglaltságot.

 

K.G.

Fotó: Ficsór Zoltán

Kövessen minket a Facebookon is!