Helyi hírek 2016. március 23. 11:30

Csökkenő térítési díjak a magánbölcsiben

Képgaléria
Csökkenő térítési díjak a magánbölcsiben
Az Apraja-Falva Közhasznú Egyesület több családi napközit is üzemeltet. A folyamatos fejlesztések mellett az áraikat is igyekeznek mérsékelni, könnyítve ezzel a szülők terheit.

Körülbelül egy éve adták át a Törpi-Bölcsőde új épületét a Szent Imre herceg utcában. A kisgyermekek augusztustól vehették birtokba a modern és jól felszerelt 48 férőhelyes intézményt, amelyben azóta is történtek fejlesztések.
- Bölcsődénk kiváló lehetőséget kínál a speciális igényű gyermekek ellátására is, a hamarosan működésbe lépő terápiás medencében az úszásórákat jól képzett szakember fogja végezni - tudtuk meg Mészárosné Gémes Brigittától, az Apraja-Falva Közhasznú Egyesület elnökétől.

A félegyházi székhelyű egyesület, mely 2008 óta mára már több családi napközivel működik, két közeli településen, Tiszaalpáron, és Városföldön is fogad négy éves korig gyermekeket. A városföldi bölcsőde a tavalyi év folyamán újult meg.
- Az önkormányzat az egyesület rendelkezésére bocsátott egy 33 millió forint értékű felújított épületet, mely által a hét fős csoportunkat további hét fővel tudtuk bővíteni. A városföldi önkormányzat ezen túl támogatásként a térítési díjakhoz havi 22 ezer forint hozzájárulást fizet meg, mellyel jelentős mértékben, havi 10 ezer forintra csökkenti az odajáró gyermekek szüleinek költségeit - emelte ki az egyesület elnöke.

- Cserkóné Mészáros Erzsébet alelnökkel a félegyházi intézményeinkben is azon vagyunk, hogy mérsékeljük a szülőkre nehezedő terheket. Napi térítési díjainkat - bízva egy későbbi támogatás elnyerésében - a Törpi-Bölcsődében áprilistól 1400 forintról lecsökkentjük 850 forintra, melyen felül egyéb szolgáltatásra még 150 forintot kell a szülőknek megfizetniük. Ezért a napidíjért a kisgyermekeknek reggel hat órától délután öt óráig biztosítunk napi négyszeri étkezést, felügyeletet és speciális mozgásfejlesztést.

K.G.

A fotókat az Apraja-Falva Közhasznú Egyesület városföldi családi napközije készítette




 

Kövessen minket a Facebookon is!