Helyi hírek 2016. március 23. 18:30

Családi értékek napjainkban

Képgaléria
Családi értékek napjainkban
Családi értékek a XXI. Században III. címmel szervezett minikonferenciát a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete, melynek a városi könyvtár adott otthont március 23-án. A rendezvény megnyitóján Kállainé Vereb Mária köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy immár harmadik alkalommal rendezik meg a családi értékekről szóló minikonferenciát a könyvtárban. - Úgy gondolom, hogy a könyvtár is egy családbarát intézmény - mondta a könyvtár igazgatója, majd hozzátette, hogy az intézmény programjai és szolgáltatásai bababarát környezetben valósulhatnak meg.

Tarnóczki Sándorné, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének elnöke elmondta, az első konferencia szervezése előtt Sinkó Melindával úgy látták, hogy Kiskunfélegyházán nagy igény van ilyen rendezvényre. Részt vettek egészségügyi dolgozók, bölcsődei nevelők, pedagógusok, a téma iránt érdeklődő anyukák. Idén kisgyermek gondozó-nevelő képzésben résztvevő diákok is eljöttek a konferenciára a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Szakközépiskolája Szakiskolája Speciális Szakiskolája és Kollégiuma képviseletében. A minikonferencia akkreditált pontszerző továbbképzés volt a felnőtt ápolás- és gondozás, gyermekápolás- és gondozás, szülészeti ellátás és a védőnői ellátás területén dolgozók és pedagógusok számára.

Elsőként Gitidiszné Gyetván Krisztina védőnő, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat laktációs- és perinatális szaktanácsadója tartott előadást A szimbiózis örömei-terhei címmel, majd a kötődést segítő nevelésről is beszélt a hallgatóságnak.

Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó Gyakran előforduló problémák a szoptatási tanácsadói gyakorlatban címmel tartott előadást a megjelenteknek.

A Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület képviseletében Déri Éva Ciklus show címmel bemutatta egy női ciklus menetét, mely a drámapedagógiában használatos elemeket tartalmazott. A testi folyamatokat nagyméretű, puha anyagból készített segédeszközön játszotta végig az előadó. Szőnyegnyi méretben ábrázolta a jelenlévőknek a méh modelljét, és apró tárgyak segítségével, játékos formában szemléltette a testi történéseket. A program minden eleme a női test szépségét, működésének különlegességét hangsúlyozta a résztvevőkben.

Széplaki Erzsébet, a Furfangos Tehetségműhely munkatársa a pályaválasztásról beszélt a közönségnek. Tarnóczki Sándorné védőnő, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének elnöke záró előadásában az iskolavédőnők sikereiről és kudarcairól tartott előadást.

A rendezvényen közreműködtek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai is.

A minikonferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testületének Művelődés és Szociális Bizottságának támogatásával valósult meg.

V. K.






 

Kövessen minket a Facebookon is!