Helyi hírek 2016. március 25. 09:30

A Waldorf Óvoda mutatkozott be a Betűbölcsiben

Képgaléria
A Waldorf Óvoda mutatkozott be a Betűbölcsiben
Meghitt, szeretetteljes légkör várta a babákat és anyukákat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsijében. Ezúttal a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda volt a Gyermekbirodalom vendége. Az óvodapedagógusok A földi giliszta című mesét keltették életre bábok segítségével. Az előadás kezdetén az óvoda nevelői hívó énekkel terelgették a gyerekeket, így már az elején megalapozták a közösen eltöltött idő hangulatát.

A bábelőadás után a szülők kérdéseket tehettek fel, amelyekre a Waldorf óvoda pedagógusai készséggel válaszoltak, bemutatták intézményüket, beszéltek pedagógiai és nevelési módszereikről.
Feketéné Csikós Szilvia intézményvezető szerint érdeklődő csapat töltötte meg a Gyermekbirodalmat.

- Egyre nagyobb nyitottságot érzünk Félegyházán a Waldorf intézménnyel kapcsolatban - mondta az intézmény vezetője, majd azt is hozzátette, hogy óvodájukban a folyamatos ének-zene ritmusok veszik körül a gyerekeket, melyek nagyban hozzájárulnak a gyermekek lelki és testi fejlődéséhez.

Hompot Anikó óvodapedagógus elmondta, hogy az intézményben a természetes alapú játékok segítenek a legkisebbeknek a megtapasztalásban, hiszen a pici gyerekeknek ez a legfőbb dolguk. 

Az óvoda munkatársai elmondták azt is, hogy jó érzéssel tölti be őket az, amikor visszajelzést kapnak arról, hogy a Waldorf intézményben nem csak gyereknek, hanem szülőnek is jó lenni.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!