Helyi hírek 2016. március 24. 10:20

Élesben lő a VÉDA április 5-étől

Képgaléria
Élesben lő a VÉDA április 5-étől
Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata. Az eszközök április 5-én, 8 órától üzemszerűen működnek - közölte honlapján a police.hu.

A mostani fejlesztés keretében a rendőrség egy új, Európában is egyedülálló, megelőzési célzatú intelligens közlekedési ellenőrző rendszert építtetett ki, lépésről lépésre. Ennek lényegi eleme a modern, automata rendszerek, eljárások és berendezések nagy számban történő bevezetése és továbbfejleszté- se, így ennek eredményeként az ellenőrzés magasabb szintre emelése. Ezáltal növekszik az utakon szabálytalanul közlekedők szank - cionálhatóságának valószínűsé- ge, amelynek visszatartó hatása eredményeként javul a szabálykövetés, így a rendszer életeket ment meg az utakon. A több nem könnyen megjegyezhető nevű részelemből álló rendszer – a könnyű említhetőség és megjegyezhetőség érdekében – a VÉDA nevet kapta, ami napjainkra már beépült a köztudatba. A sajtó és a közvélemény az eszközökkel találkozva mind gyakrabban, egyre szélesebb körben emlegeti a rendszert VÉDA-ként. (A Véda eredetileg indiai ere detű női név, jelentése: tudás, bölcsesség. Rövid, könynyen megjegyezhető, és szerepel benne a „véd” szó.)

A fix telepítésű KKEP funkciói:

Sebességmérés, rendszámfelismerés, forgalomszámlálás, forgalomtorlódás észlelése, veszélyes árut szállító járművek (ADR) észlelése, biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműről készített felvételek továbbítása, behajtási tilalom megszegésének észlelése, kötelező haladási irányra vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, záróvonal átlépés észlelése, vasúti átjárón történő áthaladáskor a vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a leállósáv igénybevételére vonatkozó előírások meg tartásának ellenőrzése, autóbusz forgalmi sáv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése.



 

Kövessen minket a Facebookon is!