Sport 2016. március 29. 17:30

Húsvéti tornán szerepeltek az FTSI kosarasai

Képgaléria
Húsvéti tornán szerepeltek az FTSI kosarasai
Régió Kupa, serdülő fiú kosárlabda Húsvéti tornán szerepelt Kecskeméten a Félegyházi Térségi Sportiskola csapata március 26-án. A szervezők a megye legjobb négy U14-es együttesét mérették meg, azzal a céllal, hogy felmérjék a játékosok tudását. A félegyháziak mindhárom ellenfele a 32-es Országos Főtábla tagja, így ezen a tornán sokat tanulhattak a rutinosabb játékosoktól.

Elődöntő

Bajai Bácska FKE – Félegyházi TSI 61 : 46
( 10:13, 22:7, 13:10, 16:16 )

FTSI: Kincses Barnabás 13/3, Molnár Ádám 8, Szeri Gábor 8, Német Donát 6, Kasza Hunor 5, Nemes Bence 2, Messzi-Szabó Martin 2, Szűcs Tibor 2, Asztalos Dávid -, Koncz Gábor -, Horváth Tamás -, Messzi-Szabó Dominik -.
Edző: Simon Zoltán

Első mérkőzésükön a rendkívül jó utánpótlásképzéssel bíró Bajai Bácska csapatával játszottak. A mérkőzésen nagy technikai ingadozások követték egymást: jó védekezés után látványos befejezések, illetve tízen felüli bedobásokból eladott labda, lépéshibák tarkították a játékot. 


Bronzmeccs

Nagykőrösi Sólymok - Félegyházi TSI 49 : 47 
( 16:5, 12:12, 17:4, 4:26 )

FTSI: Német Donát 12, Nemes Bence 12, Kincses Barnabás 11/3, Molnár Ádám 5, Kasza Hunor 4, Szeri Gábor 2, Szűcs Tibor 1, Messzi-Szabó Martin -, Asztalos Dávid -, Koncz Gábor -, Horváth Tamás -, Messzi-Szabó Dominik -.
Edző: Simon Zoltán

A bronzmeccsen régi nagy ellenfelükkel, a nagykőrösi Sólymokkal találkoztak. Az első negyedben az ellenfél nagy iramban játszott, a félegyháziaknak nem kis fejtörést okozva ezzel. Hasonlóképp telt a 2. negyed is, a végén 45:21-et mutatott az eredményjelző a Sólymok javára. 49:26-nál azonban rákapcsoltak az FTSI fiataljai. Nyolc perc alatt 21 pontot dobtak, így 2 pont hátránnyal zárták a találkozót. Ennek alapja az volt, hogy az utolsó edzésen kezdték el gyakorolni a letámadó játékot, amelynek lényege a labdás támadón való agresszív védekezés, majd labdaszerzés. A több mint 2 órán át tartó folyamatos játék, az ezzel járó fáradtság ugyan nem kedvezett ehhez a védekezéshez, a fiúk azonban mindent megtettek a felzárkózásért.

Simon Zoltán edző elmondása szerint a torna maximálisan szolgálta a fejlődésüket

Végeredmény:

1. Bajai Bácska FKE 
2. Kecskeméti KA
3. Nagykőrösi Sólymok 
4. FÉLEGYHÁZI TSI




 

Kövessen minket a Facebookon is!