Helyi hírek 2016. március 30. 10:50

Félegyházán is csatlakoztak az elégedetlenségi mozgalomhoz

Képgaléria
Félegyházán is csatlakoztak az elégedetlenségi mozgalomhoz
Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Gimnázium egy maroknyi tanári csapata csatlakozott az iskolák polgári elégedetlenségéhez kapcsolódó akcióhoz március 30-án. Félegyházi polgárok is voltak, akik a „12 pont az oktatás szabadságáért” röpirattal a kezükben 8 és 9 óra között a gimnázium előtt a pedagógusokkal közösen foglaltak állást az oktatási rendszer megváltoztatásának szükségessége mellett.

- Mi már a gyermekeinkért, unokáinkért, a jövőért aggódunk, amikor támogatjuk a pedagógusokat követeléseik elérésében – fogalmaztak a civilek. Volt, aki keményebben fogalmazott, és úgy ítélte meg, hogy a tanárok túl szolid eszközöket alkalmaznak céljaik eléréséhez.

Az engedetlenséghez csatlakozó pedagógusok viszont nem a radikalizmus hívei. Így fogalmaztak: jó irányban haladnak a dolgok, az eddigi tiltakozásoknak köszönhetően. De ami eddig történt, a változtatási szándék, az közelében sincs annak, amire szükség lenne. Ezért csatlakoztak az engedetlenségi mozgalomhoz. Ha ez sem hoz eredményt, folytatják, akár új eszközökkel is, és biztosak benne, hogy  a következő akcióhoz már többen csatlakoznak.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!