Helyi hírek 2016. március 31. 07:30

Wifi a könyvtárban

Wifi a könyvtárban
Manapság már-már természetesnek vesszük, hogy egy kávézóban vagy a vonaton elővesszük a laptopunkat, vagy az okostelefonunkat, és azonnal csatlakozhatunk a vezeték nélküli hálózathoz. Az internetfelhasználás annyira természetessé vált, hogy már csak a hiánya tűnik fel igazán.

Mostantól a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban is bátran kalandozhatunk a világhálón, ugyanis az olvasótermében is bevezették a vezeték nélküli internet-hozzáférést. Az új szolgáltatással az intézmény az olvasók igényeinek tett eleget.

A könyvtárak mára komplex tudásközpontúvá váltak, folyamatosan alkalmazkodnak az új tanulási formákhoz, amelyekhez ma már szorosan hozzátartozik az internethasználat. A könyvtár mindig figyelt az olvasók igényeire és kéréseire, folyamatosan kész megújulni, korszerűsíteni.

– A könyvtárban eddig is volt internetszolgáltatás, amit az intézmény médiatár részlegén vehettek igénybe a beiratkozott olvasók. Míg eddig csak a könyvtár számítógépeit használva tudtak internetezni az olvasók, most az olvasóteremben is használni tudják a vezeték nélküli hálózatot – mondta el Csányi László, a könyvtár informatikusa.

Az intézmény területén elérhető WiFi-szolgáltatást mindenki használhatja, aki regisztrált az olvasói adatbázisban, és rendelkezik olvasó- vagy látogatójeggyel.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!