Helyi hírek 2016. március 31. 16:45

A migráció és a magyar föld védelme volt a témája az MSZP fórumának

Képgaléria
A migráció és a magyar föld védelme volt a témája az MSZP fórumának
Magyarország helyzete, migráció és bevándorlás, ezek hatásai helyi szinten. Ezzel a címmel tartott fórumot az MSZP Gorkij utcai székházában dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke és Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének vezetője március 30-án. A rendezvényen azt is bejelentették, hogy a párt aláírásgyűjtésbe kezd a magyar föld védelme érdekében.

Az Iszlám Állam megfenyegette Magyarországot is. Az ilyen fenyegetéseket komolyan kell venni, de nem pánikot keltve. A kormánytól azt várjuk el, hogy érdemi cselekvéseket tegyen. Az ötpárti találkozó az valóban a terrorellenes felkészülésről szóljon, és ne a kormány hatalmáról, a figyelem eltereléséről egyéb létező problémákról. Arra kell koncentrálni, hogyan lehet Magyarország biztonságát megteremteni, Európa kapuját, a schengeni határt megvédeni. Elvárjuk a kormánytól, hogy támogassa azokat a büntetőtörvénykönyvi módosításokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a terrorizmust már csírájában el lehessen fojtani. Ne kelljen megvárni, hogy bekövetkezzen egy katasztrófa. Látszik az, hogy sem a menekültkérdésben, sem a terrorellenes küzdelemben a nemzetállamok egyedül nem tudnak hatékonyak lenni, éppen ezért jól kidolgozott együttműködésre van szükség – mondta el Molnár Zsolt, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Horváth Tamás arról tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a kiskunfélegyházi MSZP is megkezdi a népszavazási aláírásgyűjtést a magyar föld védelme érdekében.

A népszavazás kérdése, a belpolitikai gondolkodás előterében volt az elmúlt hetekben. Az MSZP-nek van olyan népszavazási kezdeményezése, amely „átment a rostán”, ez pedig a magyar föld eladásával kapcsolatos kezdeményezés. Azon a véleményen vagyunk, hogy meg kell állítani a magyar állam tulajdonában álló föld értékesítését. Ezeket a földeket a jelenleg hatalmon lévő politikusok, illetve a hatalomhoz köthető klientúra, illetve családtagjaik vásárolják fel a jelenlegi statisztika alapján majd 2/3-os arányban. Ezt a fajta földértékesítést meg kell állítani. Ennek érdekében indítottuk a népszavazási kezdeményezést, a héten pedig elindultak az ezt támogató aláírásgyűjtések – mondta az MSZP helyi szervezetének vezetője.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!