Sport 2016. március 31. 15:30

Senior kosárlabda tornát rendeznek

Senior kosárlabda tornát rendeznek
Dánffy Antal egykori kosárlabdaedző emlékére szerveznek KKC Senior kosárlabda tornát Kiskunfélegyházán. A sportesemény április 9-én, szombaton lesz a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Dánffy Antal 1897. március 25-én született Zalatnán. Erdélyi családból származott. Kolozsváron érettségizett, majd gazdasági, számvitelügyi felsőfokú végzettséget szerzett. Ezt követően a Magyar Királyi Államvasutaknál kezdett dolgozni. A harmincas évek elején került Kiskunfélegyházára.

1943. szeptember 17-én megalapította a Kiskunfélegyházi Vasutas Reménység Sport Egyesület kosárlabda-szakosztályát, melynek elnöke, edzője volt egy személyben. 1946-tól 1949-ig a női csapatot az NB I-be, a férfi csapatot az NB II-be juttatta fel. Az évek során NB I-es kosárlabdabírói képesítést is szerzett. 1948. január 28-án az Országos Kosárlabda Szövetség tagjává választották. A kosárlabda sportot húsz éven át irányította Kiskunfélegyházán. 1962. augusztus 4-én hunyt el, emlékére rendezik meg minden évben a Dánffy-kupát.





 

Kövessen minket a Facebookon is!