Sport 2014. április 27. 17:27

Profikkal bunyózhattak a félegyházi gyerekek

Képgaléria
Profikkal bunyózhattak a félegyházi gyerekek
Profi bokszolók várták a gyerekeket április 25-én a városi sportcsarnokban. Bedák Zsolt Európa- és Erdei Zsolt világbajnok a Félegyházi Ökölvívó Tehetséggondozó Alapítvány és a Jövő Bajnokai Egyesület meghívására érkezett egy bemutatóra. A zsúfolásig telt csarnokban előbb a helyi versenyzők tartottak bemutatót. Ezt követően a vendégeket ismerhették meg a fiatalok. Erdei és Bedák nem csak beszélt a ringben, hanem lehetőséget biztosítottak mindenkinek egy ütésváltásra is. A fiúk és lányok eleinte félve közelítettek a szorítóhoz, egy óra múlva viszont már alig lehetett véget vetni az eseménynek.

 

Dr.Szabó József a Félegyházi Ökölvívó Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a sportág népszerűsítése érdekében szervezték meg a gálát. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a város egyik sikersportjának, amely számtalan eredménnyel és éremmel büszkélkedhet, legyen megfelelő utánpótlása.

A meghívást örömmel elfogadták a profik. Erdei Zsolt a találkozó után elmondta; felemelő érzés volt ennyi gyerekkel találkozni. Szívesen vállalnak ilyen „fellépéseket” hiszen szeretnék ha a gyerekek kedvet kapnának az ökölvíváshoz. Szüleikkel együtt megismernék azt, hogy ez a sport nem arról szól, hogy egymást összeverjük. Ez kifejezetten egy fejjáték, amely stratégiai gondolkodást igényel. A versenyzőnek taktikai érzékkel kell bírni, meg kell szerveznie minden mérkőzést. Emellett gyors reagálóképességre és kitűnő kondícióra van szükség. Ugyanakkor az sem lényegtelen, hogy a gyerekek meg tudják védeni magukat akkor, ha rosszindulatú támadás éri őket.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!