Helyi hírek 2016. április 1. 07:30

Felére mérsékelték a büntetést - videóval

35 napirendi pontot tárgyalt meg március 31-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület. Határozat született egyebek mellett Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói megbízásáról a 2016. április 1-jétől 2021. március 31-ig terjedő határozott időre, támogatta az önkormányzat Ágoston Tibor, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető, valamint Tasi Judit, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézmény-vezető beosztás ellátására benyújtott pályázatát.

A Móra Ferenc Gimnázium  TÁMOP pályázatával kapcsolatos szabálytalansági eljárásával kapcsolatban Csányi József tájékoztatta a városatyákat. Mint a polgármester elmondta, az ügyben a városvezetés megkereste a Miniszterelnökséget és személyesen tárgyalt dr. Danku Csaba jogi ügyekért felelős helyettes államtitkárral. A tárgyalások során azt a határozott álláspontot képviselték, hogy ennek a bírságnak több mint a fele a KLIK-et, mint konzorciumi partnert illetné, és ezt az önkormányzat nem kívánja megfizetni. Ezt követően a helyettes államtitkár és Lezsák Sándor segítségével Balog Zoltán miniszterhez fordultak.  Ennek köszönhetően elindult egy tárgyalássorozat az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Ennek eredményeként sikerült kevesebb, mint a felére mérsékelni az önkormányzatot terhelő büntetés mértékét és 12 havi kamatmentes részletfizetési kedvezményben részesült a kabinet. Ez számszerűen a következőket jelenti:

A minisztérium részéről 2016. március 25. napján kelt  részletfizetési megállapodásban a szabálytalansági eljárást követően megfizetendő, korábban meghatározott 48.634.850 forint követelés 23.459.322 Ft összegre csökkent, amit 2016. április 10. és 2017. március 10. között 12 havi ütemezéssel, 1.955.777 forint havi összegben szükséges visszafizetni.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz és az önkormányzat feljelentését is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékességébe utalták. Mint kifejtette: bízik abban, hogy az országos nyomozás eredményre vezet és kiderül, hogy Kiskunfélegyházán kik álltak az adófizetőket több tízmillió forinttal megkárosító ügy mögött.




 

Kövessen minket a Facebookon is!