Helyi hírek 2016. április 4. 07:30

Konténerjátszóház lesz a strandon

Képgaléria
Konténerjátszóház lesz a strandon
Javában készülnek a városi strandon a május 1-jei nyitásra – tudtuk meg Kelemen Józseftől. A fürdővezető azt is elmondta, hogy a tavaszi karbantartási munkálatokat ezúttal teljes üzem mellett végzik el, így a fürdőzőknek egyetlen napig sem kell nélkülöznie a fürdő szolgáltatásait.

A napokban megújul a Fadrusz János utcai kerítés, és megérkezett az a konténer is, amely hamarosan gyermek játszóházként üzemel majd a strand udvarán.

– Decemberben nyitottuk meg az uszodában a gyermeksarkot, aminek a sikere nyomán merült fel bennünk a játszóház lehetősége. A gyermekekkel strandoló szülők, családok szórakozását szeretnénk teljesebbé tenni azzal, hogy a fürdés és a szabadtéri játékok mellett kedvükre való változatos elfoglaltságot kínálunk a legkisebbeknek. A konténert igyekszünk hűvös helyen, a játszótér közelében elhelyezni, sövénnyel lekerített részen – mondta el a fürdővezető.

Kelemen József hozzátette: a berendezésben, a játékok, kellékek beszerzésében, és a játszóház tartalommal való megtöltésében is számítanak a félegyháziakra. Várják mindazok jelentkezését, akik segíteni tudnak ebben bármilyen felajánlással: berendezési tárggyal, játékkal, írószerrel, mesekönyvvel, vagy társadalmi munkában szívesen foglalkoznának itt a gyerekekkel. Középiskolás diákok, főiskolai hallgatók, nyugdíjas pedagógusok jelentkezését külön örömmel fogadják. Az elképzelések szerint a konténerjátszóházhoz tartozik majd egy kisebb színpad is, ahol akár fellépőket is vendégül tudnak látni.

Kelemen József bízik a félegyháziak összefogásában és segítőkészségében, hiszen már eddig is rengeteget segítettek a fürdő szépítésében. A vezetőtől megtudtuk, hogy nagyon sok virág érkezett adományként úgy bel-, mint kültérre, és a fürdő gyermeksarkát is ilyen összefogással rendezték be. A felajánlásokat az [email protected] email címre kérik jelezni.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!