Sport 2016. április 3. 12:05

Jó úton halad a torna népszerűsítése - videóval

Képgaléria
Kiválóan sikerült a Matolay Nemzetközi Emlékverseny megrendezése, aminek április 2-án és 3-án a félegyházi Kész Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont. A szervezéssel dr. Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a nemzet sportolója is elégedett volt. A versenyen sztárvendégként Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka is ellátogatott városunkba. Mindketten a torna népszerűsítését, a körülmények javulását emeleték ki, aminek fontos lépcsője az utánpótlásbázis kibővítése.

A Matolay Nemzetközi Emlékversenyen a magyarokon kívül a térség legjobb női tornászai vettek részt három korosztályban. A serdülőkorúak mellett ifjúsági és felnőtt versenyzők indultak el.

Kiváló gyakorlatokat láthatott a félegyházi publikum, április 2-án a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulóját bonyolították le, míg április 3-án a szerenkénti döntőket tartották meg. Juhász Tamás, a Félegyházi Térségi Sportiskola tornász szakosztályának vezetőjeként fontos eredménynek tartja egy ilyen nagyszabású verseny helyi megrendezését, az elmúlt három év során sokat tett a félegyházi torna sport fellendítéséért.

2014-ben a Jövő Bajnokai Kupán dr. Magyar Zoltán, a MOB alelnöke is ellátogatott Félegyházára és a felkérésnek eleget téve idén a Kész Aréna adhatott otthont a Matolay versenynek. A nemzet sportolója bizakodóan tekint a jövőre, a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően a torna utánpótlásbázisa kibővült, több egyesület alakult és az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a körülmények is sokat javultak.

A sportág elitjébe ennek ellenére nagyon nehéz bekerülni, utolsóként Berki Krisztián szerzett olimpiai érmet, 2012-ben a londoni olimpián lólengésben nyerte el az aranyat. Berki Krisztián barátja, Juhász Tamás invitálására látogatott el Kiskunfélegyházára, a sportcsarnok adottságait, a körülményeket ideálisnak találta. Reményei szerint egy esetleges férfi verseny megrendezésekor szívesen bemutatná tudását a félegyházi nézőknek.

 

Eredmények:

Szuper CSB 1. forduló


    1. TC Békéscsaba (Böczögő Dorina, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dorka, Szujó Hanna (edzők: Petrovszki Pál, Zsilinszky Tünde) 203.900 
    2. Dunaferr SE 196.400 
    3. MTK Budapest A csapat 195.400 
 

Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny


Egyéni összetett
Felnőtt: 
    1. Kovács Zsófia 55.800 
    2. Makesova Barbora (szlovák) 54.600 
    3. Böczögő Dorina TC Békéscsaba 54.100 

2. korcsoport, ifjúsági 
    1. Szujó Dorka TC Békéscsaba 52.900 
    2. Lucija Hribar (szlovén) 51.500 
    3. Jakab Noémi Dunaferr SE 51.400 

3. korcsoport, serdülő: 
    1. Szujó Hanna TC Békéscsaba 50.200 
    2. Bácskai Csenge MTK Budapest 49.900 
    3. Schermann Bianka MTK Budapest 48.700 

Csapatverseny 
    1. TC Békéscsaba (Böczögő Dorina, Szujó Dorka, Szujó Hanna) 157.200 
    2. Szlovákia 149.100 
    3. MTK Budapest A csapat 148.00 

 

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!