Helyi hírek 2016. április 6. 11:30

Körkérdés: Hová ültetne még virágot a városban?

Képgaléria
Körkérdés: Hová ültetne még virágot a városban?
A város lakóit ezúttal a félegyházi terek, közterületek virágosításával kapcsolatban kérdeztük. Ötleteiket, javaslataikat, tapasztalataikat is megosztották velünk.

Molnár Lajosné (69):

- A Petőfi téren lehetne több virág, valamint a Sarlós Boldogasszony templom előtt. Szeretem a rózsákat, a piros muskátlit, a tulipánt. Jobb a közérzetem a virágos környezetben, gyakran kiülök a padra napsütésben. A könyvtár előtt nagyon szépek a virágok.

 

Székely Bertalanné (48):

- A központban szépen mutatnak a virágok, szerencsére megérkezett a tavasz. Jó időben sokat vagyok a parkok padjain. Fontosnak tartom, hogy minél több virág legyen, a sokszínű növények jó hangulatot teremtenek.

 

Márki Anna (67):

- Nagyon szépek a virágok, látszik, hogy gondozzák a tereket. Pozitív értelemben sokat változott a központ az elmúlt időszakban. A virágos környezetben az ember kedve is jobb. Szívesen sétálok a tereken, ha tehetem a természetbe is kimegyek, a parkerdőt nagyon kedvelem.

 

Kovács Gyula:

- Nemcsak a központban, hanem a város határában is lehetnének virágok a fogadó helységtábláknál. A tömegközlekedési eszközökkel sokan megfordulnak Félegyházán, így a vasútállomás és a buszmegálló virágosítására nagy hangsúlyt fektetnék. A kórház mellett és az iskolák környezetét is megszépíteném, akár a diákok bevonásával. Az éghajlat megváltozott, forróbbak, szárazabbak a nyarak, hőségtűrő növényeket telepítenék. Tetszenek a városháza előtti százszorszépek és tulipánok. A Petőfi tér felújításra szorul, amikor ott rendezvényt tartanak, akkor az emberek gyakran a füvön állnak, emiatt virágot sem tennék a tér mellé, mert letaposnák. Esetleg rózsák, kandeláberek dobhatnák fel a teret. Virágoszlopokat átmeneti jelleggel ki lehetne helyezni petúniával, muskátlival. Az elmúlt évekhez képest sokat lépett előre a város virágosítás terén. Ez azért is fontos, mert a települések jövője is múlhat azon, hogy milyen benyomást nyújtanak a turisták, idelátogatók számára.

 

G. Z. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!