Helyi hírek 2016. április 6. 07:30

Megyei tanulmányi versenyt rendeztek a Göllesz iskolában

Képgaléria
Megyei tanulmányi versenyt rendeztek a Göllesz iskolában
Kiskunfélegyházán a Göllesz Viktor Általános iskolában rendezték meg április 5-én a XLI Megyei Komplex Tanulmányi Versenyt. A gyermekeknek magyar nyelvi és irodalmi, történelmi, természetismereti, informatikai és életviteli ismereteikről kellet számot adni a kérdőívek kitöltése, valamint a gyakorlati feladatok megoldása során.

A versenyre valamennyi, a tanulásban akadályozott gyerekek nevelésével, oktatásával foglalkozó intézményéből (Baja, Dunavecse, Kalocsa, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Soltvadkert és Tiszakécske) érkeztek felkészült csapatok.

A verseny megnyitásakor a tanulók kísérőit és felkészítő tanáraikat Rácz Eleonóra igazgatónő és Kása Zsuzsanna, a KLIK félegyházi tankerületének vezetője köszöntötte, biztatva mindenkit az eredményes versenyzésre. Ezt követően a diákcsoportok végigjárva a kijelölt helyszíneket, tesztlapok kitöltésével, gyakorlati feladatok megoldásával bizonyították felkészültségüket.

A versenyt a Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola csapata nyerte. (Tagjai: Halál László 6. o., Kozák Viktor Ivó 6. o., Somodi Beatrix 6. o.,Juhász Zoltán 7. o.)

A második helyen a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolájának diákjai végeztek. (Túri Nelli 6. o., Szatmári Dávid 6. o., Balogh Nikolett 7. o.,Szente Árpád 7. o.)   

A harmadik helyezésért járó díjat a dunavecsei Duna Menti EGYMI Általános Iskola, Speciális Szakiskola tanulói (Kertész Bettina 6. o., Csorba Krisztián 7. o., Csorba Szilvia 7. o., Jakab Violetta 7. o.) vették át.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!