Helyi hírek 2016. április 6. 18:00

A természettudományok területén remekeltek a dózsások

A természettudományok területén remekeltek a dózsások
A Bolyai-csapatverseny lehetőséget teremtett a gyerekeknek arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék komplex természettudományos tudásukat. A Curie országos versenyen VIII. helyezést ért el a Karádi Attila, Ócsai Miklós, Simon Tamás és Tóth Ambrus-alkotta csapat.

A dózsások természetismeretükről, szeretetükről is tanúbizonyságot tettek. A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny célja, hogy a gyerekekben alakuljon ki a környezettudatos magatartás, legyen igényük Magyarország értékeinek megismerésére, vegyék észre a civilizáció ártalmait, s próbáljanak azokra megoldásokat keresni. A verseny körzeti döntőjében IV. helyezést ért el Farkas Péter, Pozsár Dávid, Seres Vanda; V. lett Fábián Evelin, Szekeres Zsófia, Ócsai Miklós; a VI. helyen végzett Bakó Liza, Földi Kitti, Tulkán Gitta csapata.

A Kalandpróba verseny célja a természet megismertetése és megszerettetése, valamint az előző versenyekhez hasonlóan a környezettudatos magatartás kialakítása. Az országos döntőben I. helyezést ért el Farkas Péter, III. helyezést Gulyás Gréta, IV. helyezést László Laura és Rózsa Gitta.

A természettudományos versenyeken részt vevő diákok felkészítő tanárai Verebné Vadkerti Krisztina és Tarjányi Csilla voltak.

A Curie Kémia Emlékverseny körzeti döntőjében VII. helyezést ért el Sárkány Marcell. A versenyre Somkuti Judit tanárnő készítette fel.

A „természettudósok” mellett a kis nyelvészek is kitettek magukért. A Bendegúz „NyelvÉSZ” levelező verseny megyei döntőjében Horváth Emma a 7. helyen végzett. Felkészítő tanára Gyenesné Mészáros Edit tanárnő volt.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!