Helyi hírek 2016. április 9. 09:30

Egy kis árvízvédelem, egy kis életmentés, egy kis tűzoltás - videóval

Képgaléria
Homokzsákokat töltöttek, gátat építettek, hogy megakadályozzák a virtuális buzgár feltörését. „Életet mentettek”, gurították a tűzoltófecskendőt, és sok-sok játékos, gyakorlati és elméleti feladatot oldottak meg a kiskunfélegyházi tűzoltó laktanyában megtartott katasztrófavédelmi vetélkedő résztvevői április 6-án.

A közép- és általános iskolás csapatok mind a tíz helyszínen lelkesen láttak hozzá a feladatok megoldásához. A diákok azt is elmondták, hogy tanáraik segítségével készültek a versenyre. Ennek ellenére mégis érték őket meglepetések – főleg az elméleti kérdések megválaszolásakor. Mindenesetre úgy értékelték a vetélkedőt, hogy a mindennapokban is hasznosítható ismeretekkel gyarapodtak, miközben jól szórakoztak, és egy kis testmozgásra is szükség volt a siker eléréséhez.  

Leiz Gábor tűzoltóparancsnok elmondta, hogy számukra fontos az ifjúság nevelése, ezért is rendezik meg évről évre a katasztrófavédelmi vetélkedőt. Igyekeznek minden évben játékos feladatokat összeállítani a diákoknak úgy, hogy a versengés közben fontos ismereteket is szerezzenek, illetve betekintést nyerhessenek munkájukba, mindennapi életükbe.

Az elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában a Dózsa György Általános Iskola és a Móra Ferenc Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak, így ők képviselik Kiskunfélegyházát és térségét a területi döntőn. 

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!