Helyi hírek 2016. április 12. 07:30

Összefogással újult meg a tornaterem

Képgaléria
Összefogással újult meg a tornaterem
Egy hónap alatt újult fel a Móra Ferenc Gimnázium tornaterme. Bizony nagyon ráfért a teremre a parkettacsere, a vakolat rendbe tétele, és hogy a rácsokat hálók váltsák fel. A több mint 11 millió forintos beruházás a Félegyházi Térségi Sportiskola részére felajánlott 2015. évi társasági adóból valósulhatott meg, hiszen a gimnázium a helyi kosárlabdasport utánpótlásának bázisintézménye is. A felújított tornatermet április 11-én ünnepélyes keretek között adták át a diákoknak, sportolóknak.

- Egy város erejét az mutatja meg igazából, hogy mennyit költ a kultúrára. A sport pedig a kultúra része, mely meghatározója lehet a szülőföldhöz való kötődésnek. Mi kosarasok nem vagyunk önzetlenek, hisz saját egyesületünknek teremtettünk jobb edzési feltételeket. Az, hogy ez éppen a gimnázium tornaterme, külön örömünk, hisz több száz tanuló élvezheti a felújítás hasznát - mondta az ünnepélyes átadón Iványi Ferenc, aki megköszönte minden támogató cég és vállalkozás segítségét, kiemelve az IBV hozzájárulását. A szakosztályvezető köszönetet mondott az ELŐSZER Kft. dolgozóinak is a gyors és minőségi munkáért.

A nemzeti színű szalag átvágása előtt Csányi József polgármester a helyi támogatás fontosságát hangsúlyozta. Mint fogalmazott: - A kezdetekben még nem is tudtuk, hogy mit jelenthet az a lehetőség, hogy a cégek, vállalkozások társasági adójukból a sportot támogathassák. De ez a felújítás bizonyíték arra, hogy városunk gazdasági egységei, vállalkozói felelősen gondolkodnak településünk boldogulásáért, támogatják a fontos közösségi célok megvalósítását.

Amikor újra megnyílt a tornaterem udvarra nyíló ajtaja, a küzdőteret a gimnázium Mozgásszínházának fiataljai és a fiatal kosarasok vették birtokba.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!