Helyi hírek 2016. április 14. 13:30

Megették amit főztek!

Képgaléria
Megették amit főztek!
„Kell egy kis áramszünet…” vallják a Szent Benedek Szakképző Iskola tanárai és diákjai. És tesznek is róla, hogy a közelgő vizsgák előtt időt szakítsanak egy kis játékos, baráti együttlétre, lazításra a Gépész Napok keretében. A hagyományoknak megfelelően idén is öt napot szántak erre. A rendezvény legnépszerűbb programja április 13-án volt, amikor minden osztály maga főzte meg ebédjét, hogy a játékokon, kötélhúzáson és egyéb nehézségeken túljutva, jól is lakhassanak egy kis chilis babbal, pörkölttel, vagy éppen sültekkel.

A Gépész Napok programja természetesen nem csak fociból, horgászatból, játékból és szórakozásból állt. Az intézményben a Vöröskereszt véradást szervezett április 12-én, amelyre 50 véradó jelentkezett. Volt lehetőség vércukor- és vérnyomásmérésre, az egészségügyi szakemberek pedig az egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos jó tanácsokkal is ellátták a fiatalokat.

Hogy jövőjükről se feledkezzenek meg a diákok, állásbörzét is szerveztek, ahol 15 kiállító cég mutatta be tevékenységét, hogy milyen munkaerőre van szükségük, milyen álláslehetőséget tudnak kínálni. Képviseltette magát a Kecskeméti Főiskola GAMF műszaki kara is, ahol a továbbtanulni vágyókat látták el hasznos információkkal.

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!