Helyi hírek 2016. április 19. 15:30

Drogprevenciós csoport alakult fiatalokból

Képgaléria
Drogprevenciós csoport alakult fiatalokból
Drogprevenciós kortárs segítők csoportjának kialakítását kezdték meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon a Kreatív Mozaik Alapítvány segítségével. A foglalkozások célja, hogy egy olyan aktív csoportot hozzanak létre, akik a későbbiekben felkészülten tudnak segíteni a hozzájuk forduló fiataloknak, emellett partnerei tudnak lenni a rendőrségnek éppúgy, mint a gyermekvédelmi hatóságoknak.

Dr. Horváth-Rekedt Gréta, a foglalkozások vezetője elmondta, hogy céljaik eléréséhez olyan fiatalokat válogattak, akik aktív részvevői a városi életnek, legtöbbjük tagja a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatnak is. Szeretnék elérni, hogy a csoport a későbbiekben önállóan működjön, kortársaik megkeressék őket problémáikkal, a kortárs segítők pedig megfelelő tájékoztatást tudjanak adni a hozzájuk fordulóknak, szükség esetén a segítő szervezetekhez irányítva őket.

A felkészítés során a résztvevőket szembesítik a drogok okozta problémákkal, megismertik őket olyan életutakkal, amelyeket a droghasználat tört ketté, felvilágosítást kapnak a szerek hatásairól. Kipróbálhatják a részeg- és a drogos szemüveget, valamint több játékos foglalkozás is segíti ismereteik gyarapítását - tette hozzá a bűnmegelőzési előadó.

s. r. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!