Helyi hírek 2016. április 18. 13:30

Bécsben ismerkedtek a szakmai fogásokkal a kossuthosok

Képgaléria
Bécsben ismerkedtek a szakmai fogásokkal a kossuthosok
Ausztriai szakmai tapasztalataikat összegezték egy sajtótájékoztató keretében a Kossuth Lajos Szakiskola diákjai és kísérőtanáraik. A 10 szociális gondozó és 5 kisgyermekgondozó-nevelő tanuló három hetes szakmai gyakorlaton vehetett részt Bécsben az Erasmus+ program támogatásával.

- Ausztriában az óvodai foglalkoztatás és az idősek ellátása is sokkal korszerűbb, mint a hazai, volt tehát mit ellesni, megfigyelni. Az új gépek használata elmélyítette szakmai ismereteinket is – fogalmazták meg a diákok.

A szakmai gyakorlatra érkezőket szívesen fogadták az intézményekben, és mindenben segítették őket. A mentorok magas színvonalúnak értékelték a munkájukat, és ennek köszönhetően valamennyien Europass Mobilitási Igazolványt kaptak kézhez. Ez a későbbiekben versenyelőnyt jelenthet az elhelyezkedéskor. Ezt már a kísérőtanárok mondták el.

A szakmai gyakorlaton részt vevő diákoknak: Bereczki Nikolettnek, Lakatos Klaudiának, Nagy Erzsébetnek, Bognár Gabriellának, Surányi Kittinek, Zsigmond Erzsébetnek, Györe Nikolettnek, Víg Edinának, Tyukász Dzsenifernek, Andrási Dorinának, Sztojka Viktóriának, Somogyi Nikolettának, Zsibrita Zsanettnak, Fekete Szabinának, Józsa Dominikának és kísérőtanáraiknak, Fekete Paulának, Dr. Balogné Dévai Katalinnak, Tóth E. Katalinnak, Kovács Nórának és Schönfelder Anikónak Ágoston Tibor igazgató köszönte meg az eredményes helytállást.     

s. r.                                 




                                                                

Kövessen minket a Facebookon is!