Helyi hírek 2016. április 14. 19:30

Méltó búcsú

Méltó búcsú
Barna-Pap Bianka, a Móra Ferenc gimnázium végzős tanulója idén is bebizonyította, hogy korosztályának legjobbjai közé tartozik irodalmi művek bemutatásában, szónoklatban. A közelmúltban több mint negyven vetélytársa akadt az országos szónoklatversenyen, ahol a 3. helyezést érte el, méltón búcsúzva a középiskolás diákévek sikereitől.

Bianka a Móra Ferenc Gimnázium „Beszélni nehéz” diákkörének 6 év óta tagja, és kétségkívül hosszú évek óta az egyik legtehetségesebb alakja. A különböző szavaló és prózamondó versenyek helyezettje, szinte nem volt olyan verseny, amelyen az elmúlt időszakban ne dobogón végzett volna, nemcsak városunkban, de országosan is. Ezt nemcsak a három brüsszeli út jelezte, de az országos Széchenyi Kör és Kossuth Szövetség által meghirdetett szónoklatversenyek helyezései is mutatták. Lett első, második és harmadik helyezett az évek során.

Az idén számára is elérkezett a búcsú ideje, hiszen néhány nap és elballag iskolájából és diákköréből. Az Apáczai Kiadó Székházában rendezték meg az  idei szónoklatversenyt. Két korcsoportban 40-45 tanuló részvételével. A neves zsűri előtt - Kovács Titusz, Őze Áron, Kapácsi Miklós - bizonyított Barna-Pap Bianka, ismét felállhatott a dobogóra.

R. F.



 

Kövessen minket a Facebookon is!