Helyi hírek 2016. április 16. 07:30

Felújítják a strand öltözőépületét

Felújítják a strand öltözőépületét
Miközben javában zajlanak a Félegyházi Strand karbantartási munkálatai - hogy május 1-jétől a fürdőzők ismét megújult környezetben és szolgáltatásokkal vehessék birtokba a területet - megkezdődnek az uszoda vendégforgalomtól elzárt, régi öltözőépületének felújítási munkálatai is.

A tervek szerint az épületegyüttes helyreállításával nagyobb légterű, kényelmesebb, kulturáltabb öltözőterületet kínál majd a strand az érkező vendégeknek. A megvalósuló beruházás eredményeként közös, zárható kabinokkal ellátott öltözőblokkot és 250 szekrényes ruhatárolót kínálnak majd a fürdőzni érkezőknek. Az öltözőhöz elegendő hajszárító és a modern kor követelményeinek megfelelő zuhanyzóblokk készül. A Blaha Lujza  téri, korábbi és leendő főbejárattól a pénztáron keresztül érkező vendégeket beléptető rendszer fogadja majd, s biztosítja a forgalom ellenőrizhető áramlását, továbbá kamerarendszer vigyáz a terület biztonságára.

A zuhanyzóblokkon keresztül a strand, illetve uszoda a kerekesszékes vendégek számára is könnyen megközelíthető lesz. A korábbi aulában üzleteket alakítanak ki, melyben elsősorban fodrászatot és hozzá kapcsolódó bszépségipari szolgáltatások vehetők majd igénybe. Az épület kívülről is megújul és lesz majd egy modern fitneszcenter is. A büfét és a kerthelyiséget is átalakítják.

Az építkezési munkálatok a közbeszerzési eljárást követően megkezdődnek, de az épület kiürítése már folyamatban van. A megvalósuló tervek szerint a város széles rétegei számára elérhető, kulturált szabadidőközpont létrehozása a cél. A projekt befejezése augusztusban várható.

A szokásos és rendkívüli karbantartási feladatok két ütemben zajlanak jelenleg a strand területén. A strand területének karbantartási munkálatai az időjárás pozitív alakulásával egy időben megkezdődtek, s a feladatok nagy része a tervezett nyitásra, május elsejére befejeződnek. A második ütemben az uszoda épületének, épületgépészetének, medencéinek karbantartási feladatait a szakemberek a strand nyitvatartása alatt kezdik meg, így a fürdőzők szünet nélkül igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait. Ezek a munkálatok évtizedes elmaradásokat pótolnak, így nem csak a rendes üzemelési feltételekhez szükséges feladatokat, hanem a több éves felhalmozódott hiányosságok pótlását is el kell végezniük a szakembereknek. Ez az átlagos karbantartásoknál hosszabb időt vesz igénybe, azonban az üzemeltető szem előtt tartja a fürdővendégek igényeit is.

A strand és uszoda fenntartója a fürdőzők megértését és türelmét kéri, mind a karbantartási, mind az öltöző felújítási munkálatok elvégzése alatti esetleges kellemetlenségekért, melyek esetleg zajjal, porral, vagy egy-egy bejárat lezárásával járnak.

Kelemen József
uszodavezető






 

Kövessen minket a Facebookon is!