Kultúra 2016. április 15. 17:30

Örömvonalak

Képgaléria
Örömvonalak
Dr. Farkas Gábor DLA-építész Örömvonalak című könyvének megjelenése apropóján különleges beszélgetés részese lehetett a félegyházi közönség április 14-én, csütörtökön, a városi könyvtárban.

A tartalmában és külsőségeiben is formabontó kötet születésének történetét, a szerkesztés és a tervezés kulisszatitkait Borzák Tibor szerkesztő osztotta meg a hallgatósággal, majd a félegyházi születésű Ybl-díjas és Pro Architektúra-díjas építész gyermekkorának és szakmai pályafutásának fontosabb állomásait idézték fel a megindítóan őszinte és közvetlen párbeszédben. A könyv mottójául szolgáló Cicero idézet az est hangulatára is igaznak bizonyult: „A jól eltöltött élet tudata és sok szép tettre való visszaemlékezés a legnagyobb öröm forrása!” A vendéget Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója köszöntötte, munkásságát pedig Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere méltatta.

Farkas Gáborral a könyvbemutatót megelőzően hosszabb sétát tettünk a városban, felidézve azokat az emlékeket, amelyek nélkül – fogalmazott a 72 esztendős építészmérnök, egyetemi tanár – munkássága nem volna ugyanaz.

A beszélgetést és a televíziós interjút keressék a Félegyházi Közlöny honlapján!





 

Kövessen minket a Facebookon is!