Sport 2016. április 18. 16:30

Pesterzsébeten és Baján is remekeltek

Képgaléria
Pesterzsébeten és Baján is remekeltek
Szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői az elmúlt időszakban.  A serdülő kötöttfogású diákolimpiát Pesterzsébeten rendezte a helyi klub magas színvonalon, így a fiatal sportolók egy igazi olimpián érezhették magukat. A félegyháziak közül Szécsényi Ádám a nehézsúlyúak között lépett szőnyegre, és nagy küzdelmek árán a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami remek eredmény, mert még első éves a korosztályában.

A következő alkalommal a fiatalabbak Bajára utaztak, hogy részt vegyenek az egykori kiváló edző, Popori Ottó tiszteletére rendezett emlékversenyen. Itt is nagyszerű küzdelmeket láthatott a közönség. A félegyházi csapatban a környező településekről bejáró fülöpjakabi, kunszállási, pálmonostori és petőfiszállási birkózók tovább emelik a színvonalat és büszkék a klubon belül is a sikerekre.

Tapodi Rebeka a 37, Szabó Szonja a 40 kg-os lányok között indult és minden ellenfelüket legyőzve aranyérmet szereztek.

A fiúk közül a 42 kg-os Borto Dominik, és az 52 kg-os súlycsoportban induló Stecenkó Nándor állhatott a dobogó legfelső fokára. A 29 kg-os súlycsoportban két félegyházi versenyző vívott kemény csatákat, aminek eredményeként, Bene Róbert a harmadik helyet szerezte meg, míg Páli Gergő ötödik lett.

További jó hír, hogy Stecenkó Lili és Varga Bernadett az előző időszakban elért eredményeik alapján meghívást kapott a Magyar Birkózó Szövetség által rendezett háromnapos edzőtáborba, ahol az ország legjobb diákkorú birkózó lányai vehettek részt. A helyszín a magyar válogatott birkózók központi edzőhelye, a Körcsarnok.

Felkészítők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Gyöngyösi Sándor és Gyöngyösi Gergő.




 

Kövessen minket a Facebookon is!