Helyi hírek 2016. április 18. 15:30

Szerény és jószívű, mint fiatal korában

Képgaléria
Szerény és jószívű, mint fiatal korában
A 90 éves Marika néni szeret friss levegőn lenni, ezért örül, ha minél több időt tud családjával eltölteni a Kőrösi úti tanyájukon. Dédunokájával még focizgat is. Gyógyszert ugyan szednie kell egy keveset, de nincs nagy gond az egészségével - mondta el Csuka Ferencné, amikor Balla László alpolgármester a város nevében oklevéllel és virágcsokorral köszöntötte születésnapján.

Marika néni 1926. április 15-én Kiskunfélegyházán született. Szegény családban élt hét testvérével és szüleivel egy városközeli tanyán. Már fiatalon nagyon sokat dolgozott a családi gazdaságban, és mivel a bátyja korán meghalt, a sok munka mellett kisebb testvéreire is vigyáznia kellett. Át kellett vészelnie az orosz inváziót, amikor bujkálniuk kellett a lányoknak az orosz katonák elől. 1949-ben férjhez ment, egy fia és egy lánya született. A fiától egy lányunokája született. Sajnos a fia tragikus hirtelenséggel (44 éves korában) elhunyt. A lányától fiú unokája született, akinek nevelésében nagyon sokat segített. Férjét 2003-ban veszítette el. Minden tragédia és megpróbáltatás ellenére végig erős maradt, ugyanolyan szorgalommal végezte a tanya körüli munkát, mint előtte, és családját is mindenben segítette. 2011-ben megszületett a dédunokája, akire 90 évesen is nagyon szívesen segít felügyelni, még játszik is vele. Testvérei közül már csak a legfiatalabb húga él, akivel nagyon szoros kapcsolatot tart.

Igyekszik minél többet együtt lenni a családdal, és amiben tud, még mindig önzetlenül segít. Ugyanolyan szerény és jószívű ember, mint fiatal korában. Azon kevés emberek egyike, akik ügyelnek arra, hogy soha ne bántsák meg a másikat, és minden helyzetben hajlandóak a kompromisszumra.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!