Helyi hírek 2016. április 18. 14:30

A gyermekek ellátásáról a sztrájk ideje alatt is gondoskodnak Félegyházán

A gyermekek ellátásáról a sztrájk ideje alatt is gondoskodnak Félegyházán
Mint az az országos hírekből tudható, az április 15-ére meghirdetett kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk után április 20-án egész napos országos pedagógussztrájk is lesz.

A múlt pénteki demonstrációhoz Félegyházán a Móra Ferenc Gimnázium 17 tanára csatlakozott. Arról, hogy miként alakul a szerdai sztrájk, még pontos részleteket nem lehet tudni. Ami bizonyos, hogy a csatlakozó intézményekben meg kell alakítani a sztrájkbizottságot, a sztrájkolóknak le kell mondaniuk az aznapi fizetésükről, és ha a létszám veszélyeztetné a tanórák megtartását, azt egy későbbi napon pótolni kell.

Dr. Kása Zsuzsanna tankerületi igazgató kérdésünkre elmondta, hogy az intézmény vezetése mindenhol elhatárolódik a sztrájktól. Ami e pillanatban bizonyosnak látszik, hogy a Móra Ferenc Gimnázium, a Batthyányi, a Dózsa György és a Platán iskolákban lesznek csatlakozók.

Csányi József polgármester leszögezte: Kiskunfélegyháza önkormányzata tiszteletben tartja az alkotmányos jogokat, és támogatja a város nevelési és oktatási intézményeiben dolgozók szabad véleménynyilvánítását.

– Ugyanakkor – fogalmazott a polgármester – nincs számunkra fontosabb annál, hogy a félegyházi szülők biztonságban tudják gyermekeiket akkor is, amikor a pedagógusok esetleg alkotmányos jogukkal élve sztrájkolnak. Ezúton is szeretnék megnyugtatni minden érintettet, hogy április 20-án, szerdán a sztrájkhoz csatlakozók számától függetlenül a város óvodáiban és iskoláiban gondoskodnak a gyermekek ellátásáról.

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!