Kultúra 2016. április 19. 11:30

Hattyúházi könyvajánló

Képgaléria
Hattyúházi könyvajánló
Aki a virágokat, növényeket szereti és ápolja, Földünk védelméhez is hozzájárul. 1970-től április 22-én minden évben világszerte megünneplik a Föld napját, Kiskunfélegyházán ebben az időszakban tavaszi virágünnepet tartanak. Ilyenkor kezdődnek el a kiskerti munkák is, így most a Földdel, virágokkal és kiskertekkel kapcsolatos könyveket ajánlunk olvasóinknak.

Elsőként Karl Ploberger Kerti tanácsok A-tól Z-ig című könyvét ajánljuk olvasásra, amely összefoglalja a kerttel és balkonnövényekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket, kártevőket, kórokozókat és növényeket. Egy átfogó, színesen illusztrált kézikönyv, hogy örömét lelje a kertészkedésben.

Manapság egészségük érdekében sokan szeretnének minél többet megtudni a  bio-növények termesztéséről. Charles Dowding Biokertészkedés a gyakorlatban című kötete éppen az ő kérdéseikre ad választ. A biokertészkedés azt jelenti, hogy tökéletesen tisztában vagyunk környezetünk, a talaj, a klíma és az általunk termesztett növények adottságaival, aminek köszönhetően kertünk, terményeink és saját magunk is kicsattanó egészségnek örvendünk. Ennek eléréséhez számtalan módszer közül választhatunk, melyekből többet is bemutatnak a könyben. 

Jezz Abbott Kiskertek kézikönyve című kiadványát azoknak ajánljuk, akik a kiskertek gondozásáról szeretnének olvasni. A kötet élvezetes stílusban, szakszerűen, könnyen követhető tanácsok segítségével foglalja össze a kiskertekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Összeállításunk segítségével mindenki kedvére válogathat, ezáltal szakszerűen tervezhetik meg vagy újíthatják fel a kertjeiket, termeszthetnek növényeket, mindemellett környezetvédő és egészségmegőrző módszerekről is olvashatnak.





 

Kövessen minket a Facebookon is!