Kultúra 2016. április 21. 11:40 Forrás: keol.hu

Újvilág Passió, ötödszörre

Újvilág Passió, ötödszörre
Ötödik alkalommal mutatja be Krisztus szenvedéstörténetét a Mária kápolnánál a kecskeméti Katona József Színház társulata június 10-én, 11-én és 12-én.

A 2012-ben útjára indított sorozat mára nemes hagyománnyá érett. Az ország minden részéről érkeznek nézők, hogy tanúi lehessenek a kecskeméti Arborétum különleges, szakrális játékterében bemutatott passiójátéknak, amelyet Cseke Péter rendezésében láthat a közönség.

Tavaly ellátogatott az eseményre Franz Miehl, az Europassio Szövetség alelnöke, aki elismerően nyilatkozott a produkcióról. A látogatásnak folytatása is lesz, a tervek szerint 2017-ben az előadásokkal egyidőben Kecskeméten tartja soron következő nemzetközi kongresszusát a 14 tagországot tömörítő szervezet.

Az Újvilág Passió szövegkönyve az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők, Kocsis L. Mihály és Cseke Péter, újszerű megközelítésre törekedtek: a darab magyar szerzetesek igaz történetéről mesélve hirdeti és tanítja Jézus legfontosabb üzenetét: a szeretetet.

A főbb szerepekben Porogi Ádámot, Hajdú Melindát, Kőszegi Ákost, Ferencz Bálintot, Csombor Terézt, Magyar Évát, Fazakas Gézát és Zayzon Zsoltot láthatja a közönség.

A június 10-11-12-ei előadások kezdési időpontja 20 óra 30 perc. Esőnap: június 13-a.

A jegyek megvásárolhatók a kecskeméti Katona József Színház, valamint az Új Kelemen László Kamaraszínház jegypénztárában.




 

Kövessen minket a Facebookon is!