Helyi hírek 2016. április 23. 16:15

Félegyházán bizonyítottak az ország legjobb lovásztanulói

Képgaléria
Félegyházán bizonyítottak az ország legjobb lovásztanulói
Április 22-én zárult a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában megrendezett Lovász Szakma Kiváló Tanulója Országos Verseny. Az ünnepélyes díjkiosztón az első helyezettnek járó serleget és oklevelet Unger Patrícia Hajnalka (Bábolna) vehette át, a második helyen Borbély Balázs győri versenyző végzett. A házigazda intézmény tanulója, Kozma Ágnes a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az országos verseny záró rendezvényén Rózsa Pál igazgató gratulált elsőként a kiváló teljesítményt nyújtó lovászoknak. Megköszönte kollégáinak, az iskola diákjainak, valamint a versenybizottság munkáját, akiknek köszönhetően gördülékenyen és szakszerűen zajlott a versengés. 

Dr. Németh Csaba, a versenybizottság elnöke gratulált a versenyzőknek. Ugyanakkor részletesen ismertette, hogy milyen hiányosságokat tapasztaltak az elméleti és gyakorlati feladatok teljesítése során. Felhívta a figyelmet arra, hogy versenyeredményük alapján sokan megkapták diplomájukat, de a szakma tanulásáról, az önképzésről senkinek nem szabad lemondani.

A rendezvény szervezőjének, a város vállalkozóinak és az önkormányzat támogatásának köszönhetően a sikeres lovászokat sok-sok ajándékkal halmozták el.  Kiskunfélegyháza díjait Csányi József polgármester adta át. Rózsa Pál igazgatónak Domján Gergely, a Nemzeti Agrár Kamara Szakképzési Igazgatóságának Bács-Kiskun megyei elnöke oklevéllel és ajándékkal köszönte meg, hogy kollégáival, diákjaikkal felvállalták az országos verseny megszervezését.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Silver Step táncegyüttes és a mezőgazdasági iskola tanulói táncos produkcióval, Csóka Alexandra 10/B osztályos tanuló és testvére Csóka Roland gitárzenével, Gene László 9/B. osztályos tanuló pedig gitárzenével színesítette.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!