Sport 2016. április 22. 18:30

Évet értékeltek a félegyházi úszók

Évet értékeltek a félegyházi úszók
Mintegy 184 érmet szereztek összesen 21, a Magyar Úszó Szövetség által kiírt versenyen a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület sportolói: 58 aranyat, 61 ezüstöt és 65 bronzérmet gyűjtöttek be. Eredményeik közt szerepel továbbá hét megyei bajnoki cím, melyet a versenyzők a 2015. évi megyei Utánpótlás Bajnokságon értek el. Országos Bajnokságon Vízhányó András két versenyszámban vívta ki a 11. helyezést.

A Magyar Úszó Szövetség ranglistáján 50 m-es medencében az első húszban 5 ranglistás helyezése, a második húszban 7 ranglistás helyezése van az egyesület sportolóinak. 25m-es medencében az első húszban 14, a második húszban pedig 10 helyezéssel rendelkeznek.

Külön kiemelendő, hogy a fiatal sportolók több számban aranyjelvényes, ezüstjelvényes és bronzjelvényes szintidőkkel állnak a Magyar Úszó Szövetség országos ranglistáján.

Aranyjelvényes szintidőket ért el Vízhányó András 9 versenyszámban, Vízhányó Blanka 2 versenyszámban és Szekeres Norbert 1 versenyszámban.

Az egyesület sportolói a Diáksport Szövetség által szervezett Diákolimpiai versenyeken további érmeket szereztek. Az országos döntőkben Vörös Luca Diákolimpiai Bajnok lett 100 m hátúszásban, valamint a még döntőbe jutott versenyzők is szép helyezéseket értek el.

A szép eredméynek azért is kiemelendők, mert a tavalyi évben is igen nehéz és mostoha körülmények között edzettek és készültek a sportolók.

Az egyesület ezúton köszöni meg minden támogatójának a 2015. évben nyújtott segítséget. Együttműködésükben bízva, már elkezdték a 2016-os versenyévadot, remélve, hogy hasonlóan kiemelkedő eredményeket érhetnek el.

Tóth Zoltán, KÚE titkár




 

Kövessen minket a Facebookon is!