Helyi hírek 2016. április 24. 12:10

Virágünnep a Petőfi téren - videóval

Képgaléria
Április 23-án nyolcadik alkalommal borult virágba a Petőfi tér. A Tavaszi Virágünnep alkalmából dísznövény-, virágkertészeti és kézműves-termékbemutató várta a virágkedvelőket.

Sok embert csalogatott ki szombaton a szép idő és a színes virágok a városközpontba, ahol a Petőfi téren és a Gorkij utcán nyolcadik alkalommal pakoltak ki a dísznövény árusok és a kézművesek a Tavaszi Virágünnep alkalmából.

- Minden ember szívében a tavasz megújulást, újraéledést hoz, úgy mint a növényeknek a természetben. A tavaszi munkálatok után itt az ideje, hogy megtöltsük kertünket élettel. - hangzott hívogatóan Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony köszöntése. A kertek, erkélyek, teraszok feldíszítésére kiváló lehetőséget teremtettek a téren felsorakozott kereskedők gazdag kínálatukkal. Az egynyári virágok mellett örökzöldek, évelő cserjék, és kézművesek termékbemutatója színesítette a kínálatot.

A virágvásár, mellyel a helyi és környékbeli vállalkozókat is segíti a város, egyre több érdeklődőt vonz. Az emberek szívesen nézelődtek az árusok között, és sokan tértek haza virágokkal teli kosarakkal.

Ezzel egyidőben hatodik alkalommal írta ki a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Virágos Félegyházáért versenyt, mellyel ösztönözni szeretnék a lakosságot és intézményeket, hogy tegyék virágosabbá a várost – tudtuk meg Csányiné Pap Andrea fővédnöktől. - A lakók az utcáról is látható előkertek virágossá tételével, a főutcán lévő üzletek egy-egy virágláda kitételével hozzájárulhatnak a virágosabb Félegyházáért- mondta a polgármesterné asszony.

K.G.

Fotó: Hájas Sándor





 

Kövessen minket a Facebookon is!